El tercer sector de Vic contra la mesura d'empadronament de les persones nouvingudes

200 entitats demanen una reunió amb el regidor per demanar la retirada de l'acord


La ciutat de Vic és un dels centres d'atenció dels últims dies. L'acord del tripartit que governa la ciutat, format per PSC, ERC i CiU, respecte la restricció de l'empadronament a aquelles persones que no tinguin permís de residència o de treball ha despertat moltes reaccions per part de diferents sectors de la població. Entitats com Càritas, Creu Roja, Veus Diverses, el Centre Cultural Islàmic i les delegacions sindicals d'UGT i CCOO ja han emès    

Tot i que el consistori assegura que aquesta mesura no afectaria els immigrants que ja estan empadronats a la ciutat i que representen el 25% de la població.

En un primer moment, la proposta donava un termini de tres mesos als sol·licitants per aportar la documentació i en cas de no fer-ho, es procediria a l’empadronament però s’informaria a la policia de la situació d’“irregularitat” del demandant. Fruit de la polèmica generada, l’Ajuntament de Vic ha fet marxa enrere i ha anunciat que no avisarà la policia en cas que no es presenti la documentació requerida però tot i això insisteix a no empadronar ningú que no demostri que ha tramitat o està en procés de tramitar els permisos o la renovació del visat d’entrada.

És per això que entitats com Càritas, Creu Roja, Veus Diverses, el Centre Cultural Islàmic i les delegacions sindicals d’UGT i CCOO han criticat durament la mesura i miraran de consensuar aquesta setmana accions conjuntes per aconseguir-ne la seva retirada. 

Fins a 200 entitats locals han reclamat una reunió urgent amb l'equip de govern per demanar la retirada de la mesura que consideren il·legal. De moment, però han descartat portar a terme actes de protesta. Per la seva banda, SOS Racisme manté que “cap persona pot quedar fora del padró, perquè això significa que negar-los accés als serveis bàsics, com la sanitat, l'educació o les mesures d'integració destinades específicament als immigrants”.

De fet, les entitats no han estat l’única veu crítica amb la proposta. El Ministre de Treball i Immigració, Celestino Corbacho, ha titllat la proposta de l’Ajuntament de Vic d’ “il·legal” i el president de la Generalitat de Catalunya, José Montilla, ha instat l’ajuntament a respectar la llei vigent i a proposar canvis en cas de no estar-hi conformes. D’altra banda, el Síndic de Greuges, Rafael Ribó, ja ha anunciat que investigarà el cas.

Per contra, el líder del partit d’idees xenòfobes Plataforma per Catalunya, Josep Anglada, qui va ser candidat a l’alcaldia de Vic en les darreres eleccions, recolza la mesura.



Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article