Treball denuncia una empresa d’atenció domiciliària que tenia 52 treballadors sense alta a la Seguretat Social

La companyia del Bages i Berguedà, Monserveis, tenia 30 persones empleades sense permís per residir ni treballar a l'Estat


El Departament de Treball, Afers Socials i Famílies traslladarà a la Fiscalia del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) el cas d'una empresa d'atenció domiciliària que tenia 52 treballadors sense donar d'alta a la Seguretat Social, segons ha informat la conselleria en un comunicat.

La Inspecció de Treball va descobrir aquests 52 treballadors, dels quals 30 no tenien autorització administrativa per residir ni treballar a l'Estat, 13 no van ser donats d'alta amb caràcter previ a la prestació, vuit rebien prestacions per desocupació i una per incapacitat permanent. Tal com detalla CGT Berga, sindicat que ha interposat la denúncia davant Inspecció del Treball, l’empresa denunciada és Monserveis, que presta els seus serveis al Bages i el Berguedà.

La situació incorre en infraccions de caràcter molt greu i constitutives d'un delicte penal. En concret, l'article 311.2 del Codi Penal preveu penes de presó de sis mesos a sis anys i multa de sis a 12 mesos als que donin ocupació simultàniament a una pluralitat de treballadors sense comunicar la seva alta a la Seguretat Social si el nombre d'empleats afectats és del 25% a empreses de més de 100, del 50% en més de deu i menys de 100, i de la totalitat a empreses d'entre cinc i deu treballadors.

A banda de posar el cas en coneixement de la Fiscalia, la Inspecció de Treball ha proposat diverses sancions econòmiques per matèria d'estrangeria i Seguretat Social que sumen gairebé 735.000 euros.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article