Treballadores de la llar inicien una campanya per “defensar” la seva feina: “No tenir papers no vol dir no tenir drets”

El col·lectiu denuncia les violències, els abusos i l'explotació laboral que pateixen les dones que treballen com a internes


“Saps que tens drets laborals encara que no tinguis papers?”. Així comença la campanya per donar a conèixer els drets de les treballadores de la llar i del sector de les cures que han iniciat les entitats Mujeres Migrantes Diversas, Mujeres Pa'lante, Las Libélulas i el Centre d'Informació per a Treballadors Estrangers (CITE) de CCOO.

La iniciativa vol donar eines al col·lectiu per defensar-se i denunciar les violències, els abusos i l'explotació laboral que pateixen, sobretot, les dones estrangeres que treballen com a internes, han explicat els portaveus de les organitzacions en una roda de premsa. La campanya es basa en set vídeos curts en els quals recorden que tothom té dret a limitació de jornada, un sou, permisos i vacances, i expliquen com actuar, per exemple, en cas d'acomiadament.

Les set píndoles informatives es distribuiran a partir d'aquest dimarts a través de serveis de missatgeria que fan servir les treballadores de la llar, que majoritàriament són dones migrades. La campanya busca millorar les condicions de vida d'un sector precari en el qual es donen casos de persones que treballen com a internes 24 hores en una casa amb un sou de 300 euros al mes.

“Hi ha moltes persones que no saben que tenen drets encara que no tinguin papers. Les internes estan vivint al límit en una casa que és com una presó i són les persones més vulnerables ara mateix”, ha assegurat en una roda de premsa Fany Galeas, portaveu de Mujeres Pa'lante.

Per aquest motiu, tots els integrants de la campanya han demanat la ratificació del conveni 189 de l'Organització Internacional del Treball (OIT) que equipara els drets dels empleats de la llar als del règim general de la Seguretat Social.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article