Salut confirma ja un centenar de casos de coronavirus a Catalunya

La conselleria ha informat de dues morts més al territori, que se sumen a la primera víctima mortal del cap de setmana


Salut confirma ha confirmat 29 casos nous de coronavirus a Catalunya el cap de setmana i aquest dilluns n’ha confirmat 23 més. En total, els afectats per coronavirus a Catalunya ja són prop d’un centenar. Del total de persones diagnosticades a Catalunya, 25 són professionals sanitaris.

Aquest dilluns el Departament també ha confirmat la mort d’un home, de 97 anys, i la d’una dona, de 88, que se sumen a la víctima mortal que va anunciar la conselleria el cap de setmana, una dona de 87 anys que tenia patologies prèvies i que va ingressar en estat greu a urgències de l’Hospital Germans Trias i Pujol de Badalona, amb un quadre de febre i insuficiència respiratòria. 

Les proves realitzades van diagnosticar a aquesta dona una pneumònia bilateral i, tot i el tractament a la qual va ser sotmesa, la evolució no estat bona i ha acabat morint. Actualment, el servei d’epidemiologia està realitzant l’estudi de contactes per conèixer l’origen de la infecció.

L’home, amb diverses patologies prèvies i ingressat en un centre hospitalari de Barcelona des del passat 6 de març, va morir aquest diumenge en aquest centre. La víctima vivia en una residència de la capital catalana i, mentre s’està a l’espera dels resultats de l’estudi de contactes, s’ha aïllat les persones d’aquesta residència amb patologia prèvia associada a problemes respiratoris i també a la persona que compartia habitació amb ell. A més, s’ha fet una neteja antisèptica a la planta on estava la víctima.

La darrera víctima és una dona de 88 anys, que patia una pneumònia i una insuficiència respiratòria. Va començar a tenir símptomes el passat 27 de febrer i va ingressar a un hospital de Barcelona el 6 de març, on ha mort avui.

Els consells de prevenció

La conselleria ha tornat a recordar que la millor manera de prevenir contagis és seguir les mesures d’higiene recomanades: rentar-se sovint les mans amb aigua i sabó o bé amb solucions alcohòliques, especialment després del contacte amb persones malaltes o de l’entorn.

Així mateix, avisen a Salut que cal evitar el contacte estret amb les persones que mostrin signes d’afecció respiratòries, com tos o esternuts; i mantenir-se a una distància de dos metres aproximadament amb les persones amb símptomes d’infecció aguda. Alhora, aconsellen tapar-se la boca i el nas amb mocadors d’un sol ús quan s’esternuda o rentar-se les mans de seguida.

 

 

 

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article