Tanca el CIE de la Zona Franca de Barcelona en no poder repatriar els interns pel coronavirus

El centre queda buit perquè no es podrien complir els terminis de retorn pels tancaments de fronteres


La Policia Nacional ha deixat anar aquesta setmana totes persones internes que quedaven al Centre d’Internament d’Estrangers (CIE) de la Zona Franca de Barcelona, davant la impossibilitat de fer-los retornar als seus països a causa de les limitacions de vols i de fronteres pel coronavirus i la incertesa de la durada de l’estat d’alarma.

Ara mateix, el centre està buit perquè molt probablement no es podrien complir el termini màxim de 60 dies que tenen per repatriar-los. Amb el permís dels jutges de vigilància del CIE, des de principis de setmana han quedat lliures més d’una vintena d’immigrants, i aquest dijous han quedat en llibertat els últims tres.

L’alliberament es produeix després que diverses entitats de drets humans demanessin aquesta setmana que no es retingués les persones retingudes, que havien protestat de forma pacífica dins el centre. Migra Studium, Tanquem els CIE, Irídia i SOS Racisme havien explicat que els interns eren “conscients que les deportacions i expulsions ara mateix no es poden fer efectives” per la situació provocada pel Covid-19. 

De fet, aquestes mateixes entitats havien denunciat que, en el context actual d’emergència sanitària pel Covid-19, s’estaven vivint “situacions de tensió a l’interior dels CIE”. També havien alertat que, arran d’una de les protestes pacífiques al centre, la tensió entre funcionaris i persones internades havia augmentat fins a propiciar una agressió, que ha estat denunciada.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article