El viatge fins a Catalunya

L'acte que inaugura Girona Intercultural 2010


Un viatge impressionant i cruel de Kalilu Jammeh fins a Catalunya és el motiu del primer acte de la programació d'enguany de “Girona Intercultural”, que organitza la Fundació SER.GI. Aquest proper dimarts a la Llibreria 22, a les vuit del vespre, es presentarà el llibre de Kalilu Jammeh, “El viaje de Kalilu”. Un llibre en primer persona on es descriu el viatge que va emprendre des de Gàmbia fins a Catalunya.

Un viatge de 17.345 km. en divuit mesos fugint de la pobresa, les guerres i havent de creuar el desert i el mar. Amb el seu testimoni Kalilu Jammeh treu a la llum les dificultats amb què es troben moltes persones per intentar arribar a casa nostra, una realitat desconeguda o ignorada des de fa més de vint anys.

Una vintena d'actes durant tres mesos

Entre els actes de “Girona Intercultural” destaca la taula rodona sobre la prostitució que comptarà amb l'antropòloga Dolores Juliano i la treballadora sexual i llicenciada en ciències polítiques i de l'administració Montse Neira. La visió de la immigració per part dels espanyols que es van exiliar als anys seixanta es tractarà amb la projecció del documental “El tren de la memoria”, on a més es comptarà amb Juan Chacón, un dels protagonistes del film.

La conversa amb l'antropòleg urbà Manuel Delgado segur que sacsejarà els conceptes d'espai públic i col·lectiu que hi seran tractats. L'espectacle de carrer “Kamchàtka” sorprendrà pel seu format innovador al mateix temps que proposa una reflexió sobre les nostres actituds vers l'altre, el diferent i l'estranger. La projecció de “La piel quemada”, que va ser estrenada l'any 1967 per Josep Maria Forn, oferirà una visió de la immigració que va venir a treballar a Catalunya, i a més en el posterior debat es comptarà amb la participació de persones que ho van viure en primera persona.

El darrer acte de la programació serà la conferència inaugural de l'Escola d'Estiu sobre Interculturalitat, que arriba a la seva vintena edició, i que pronunciarà el filòsof gironí Josep Maria Terricabras.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article