Badalona pagarà les factures de llum, aigua i gas a la gent gran amb pocs ingressos

Es podran acollir a l’ajuda les persones més grans de 60 anys que cobrin menys de 900 euros


L'Ajuntament de Badalona pagarà, a partir de l'1 d'octubre, les factures de llum, aigua i gas de les persones majors de 60 anys i que tinguin uns ingressos que no superin els 900 euros. El consistori, però, planteja aquest nou programa d'ajudes per fases, per anar-lo adaptant a la realitat de cada moment. 

La voluntat és fer-lo arribar fins al 2023 però de moment s'ha posat ja data per a una primera revisió, el 31 de març de 2021. L'alcalde, Xavier Garcia Albiol, destaca que posant el topall d'ingressos en els 900 euros es podrà arribar a "una part de la classe mitja" que habitualment no pot accedir a ajudes de l'administració perquè "estan a la frontera entre la necessitat i l'autosuficiència".

En aquest sentit, Albiol explica que l'objectiu d'aquestes ajudes és arribar a qui més ho necessita, tant "a qui no té res" com també "a qui té poquet i viu al límit" i que sovint es queda fora de poder a algun tipus d'ajuda de les administracions. El programa, de fet, s'anirà adaptant a la realitat social per intentar arribar a més col·lectius.

L'alcalde de Badalona ha posat l'exemple de persones que tinguin salaris lleugerament superiors als 900 euros, però que s'hagin vist afectades per expedients temporals com a conseqüència de la crisi sanitària. "En aquesta línia va incidir la Federació d'Associacions de Veïns de Badalona i ens sembla una aportació positiva que incorporem", diu Albiol.

El líder veïnal, Julio Molina, aplaudeix l'esperit dialogant del govern municipal i es compromet a continuar dialogant amb el consistori per continuar millorant la proposta: "És una proposta positiva i una eina que posen en marxa que no és tancada". En total, el consistori hi destinarà un total de 2,5 milions d’euros, dels quals 1,5 milions provenen de l'Àrea Metropolitana de Barcelona.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article