Sánchez anuncia una estratègia “única” de vacunació de la Covid-19 i 13.000 punts per administrar-les

L'objectiu és garantir un “accés equitatiu” dels grups prioritaris


El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha anunciat que es fixarà una estratègia “única” de vacunació per a tot l'Estat acordada amb un grup d'experts multidisciplinar en el qual hi haurà representats de les comunitats autònomes, del consell interterritorial i de bioètica.

En una compareixença posterior a la cimera del G-20, Sánchez ha precisat que l'estratègia preveu uns 13.000 punts de vacunació desplegats per tot el territori espanyol amb l'objectiu de garantir un “accés equitatiu” dels grups prioritaris. També s'impulsarà un sistema d'informació i registre per al seguiment i l'avaluació de la vacunació. Els detalls de l'estratègia es donaran a conèixer dimarts en el Consell de Ministres.

Sánchez ha recordat que és la Unió Europa qui negocia en nom dels 27 estats membres, d'aquesta manera ara mateix hi ha cinc contractes diferents sobre la taula. Tot apunta, però, que la vacuna més avançada és la de Pfizer. Del total de dosis, Espanya n'obtindrà el 10%, una notícia que segons el president del govern espanyol, permetrà fer un pas endavant cap al “final de la pandèmia”.

La intenció del govern espanyol és que el procés de vacunació comenci el pròxim mes de gener i que gran part de la població quedi vacunada durant el primer semestre del 2021. Sánchez no ha volgut avançar quins seran els primers col·lectius a rebre les dosis. “No vull avançar-me, però tindrem en compte col·lectius com els sanitaris o la gent gran” ha explicat.

El president ha avisat que els mesos que venen seran “molt durs” però també ha afegit que “el full de ruta” està traçat. Una estratègia que anirà acompanyada de les recomanacions dels professionals científics i sanitaris, gestionada per les comunitats autònomes.

Precisament, Sánchez ha fet referència a les festes de Nadal, les quals assegura que seran “diferents”. En aquest sentit, ha avançat que s'està treballant en una planificació específica per aquelles dates, per tal d'evitar abocar l'estat a una tercera onada. “Farem unes recomanacions comunes per a totes les comunitats” ha avançat.

En termes generals, Sánchez ha valorat positivament el funcionament de l'estat d'alarma. “Quatre setmanes després d'aplicar-lo, podem dir que l'estat d'alarma i la cogovernança està funcionant” ha assegurat, recordant que Espanya fa dues setmanes que es troba amb una incidència del virus a la baixa. Tot i això, ha demanat no abaixar la guàrdia. “Gràcies a la disciplina social, estem aconseguint evitar el confinament domiciliari que altres veïns europeus sí que han activat” ha conclòs.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article