La pandèmia va quadruplicar la sensació de soledat entre els joves europeus

El 25% dels ciutadans de la UE diu haver-se sentit sol la major part del temps a l’inici del confinament


La sensació de soledat es va gairebé quadruplicar entre els joves de la Unió Europea entre els mesos d'abril i juliol del 2020, els primers de la pandèmia. Això és el que apunta un informe de la Comissió Europea, que indica que els confinaments per la covid-19 van fer desplaçar cap als joves la sensació de soledat, que generalment és més elevada entre les persones de major edat.

L'estudi subratlla que la pandèmia ha fet augmentar més de deu punts la sensació de soledat entre els ciutadans de la Unió Europea: mentre que el 2016 el percentatge d’europeus que que deia sentir-se sol la major part del temps era d’un 12%, durant els primers mesos de la pandèmia aquesta xifra va augmentar fins al 25%. L'estudi també apunta que, durant aquells mesos, la sensació de soledat va incrementar més entre les persones que viuen soles, però no es veuen diferències en l'impacte entre homes i dones.

Pel que fa a les diferents zones de la Unió Europea, la sensació de soledat durant la pandèmia va créixer més als països del nord que a la resta. Cal tenir en compte, però, que abans de la Covid-19 els països del nord tenien taxes més baixes de sensació de soledat que la resta de països. Bulgària, França, Alemanya, Polònia, Suècia o Portugal són dels països on més ha augmentat la sensació de soledat durant els primers mesos de pandèmia, concretament més d'un 15%. En canvi, a Espanya, Croàcia, Bèlgica o Grècia l'augment no ha arribat al 10%.

Als països del nord, un 6% de les persones assenyalaven abans de la pandèmia que se sentien soles la major part del temps, mentre que a la resta del bloc comunitari la xifra era més alta. Amb la pandèmia, totes les regions europees se situen amb uns índexs de sensació de soldat semblants, entre el 22% i el 26%.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.

Helena Barcelona
1.

Hola, de quin informe de la UE esteu parlant?

  • 0
  • 0

Comenta aquest article