TMB instal·larà tres punts lila dins del metro per primera vegada coincidint amb la revetlla de Sant Joan

Hi haurà dos punts fixos i un punt itinerant a les estacions de Santa Coloma, on es fa una prova pilot

TMB instal·larà punts lila dins del metro per primera vegada i ho farà coincidint amb la revetlla de Sant Joan. Es tracta de la continuació d'una prova pilot amb agents violeta a les estacions de metro de Santa Coloma de Gramenet.

En concret, hi haurà dos punts fixos, a les estacions de Santa Coloma i de Fondo, i un punt itinerant que atendrà les altres cinc estacions de metro de la ciutat amb agents violeta que es desplaçaran per les estacions sense punt fix. Són punts contra la violència sexista o LGTBI-fòbica que el consistori desplega en superfície quan se celebra un esdeveniment massiu i que baixaran al metro com a fruit de l’acord entre TMB i l’Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet.

Arran d’aquest acord, des del passat 2 de maig les set estacions del municipi compten ja amb personal de TMB format com a agents violeta. La presidenta de TMB, Laia Bonet, ha recordat que aquesta iniciativa “és un primer punt de suport a les víctimes, i que se suma a la instal·lació de més càmeres als trens i una major il·luminació”.  

Els punts lila seran atesos per agents violeta de la CIBA, l’equipament municipal referent en temes de dona. Sis persones en total formaran aquest dispositiu, que estarà disponible de les 23 hores del 23 de juny fins a les 6 hores de l’endemà.

En paral·lel, hi haurà un dispositiu de la Guàrdia Urbana de Barcelona que efectuarà un patrullatge dinàmic pels recorreguts des de la zona del litoral fins a les parades de transport públic més properes als actes o grans concentracions de persones.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article