‘Parla’m de tu’ o com sensibilitzar els adolescents dels problemes associats a la salut mental

La depressió és un factor creixent de risc entre els joves


L’estat d’ànim dels joves de 15 i 16 anys ha empitjorat arran de la pandèmia. Així ho recull un informe de la Diputació de Barcelona, que també constata que la depressió és un factor creixent de risc entre els joves. Aquest dijous se celebra el Dia Mundial del Benestar Mental dels Adolescents i amb l’objectiu de sensibilitzar el jovent dels problemes associats a la salut mental, l’entitat impulsa la campanya ‘Parla’m de tu’.

Les noies se senten molt pitjor que els nois respecte d’abans de la pandèmia i un 63% pateix angoixa de cara al futur, un 51% té ansietat, un 49% presenta dificultats de concentració i un terç es mostra irritable amb les persones de la família. Són que les conclusions de l’Enquesta d’hàbits de salut a alumnes de 4t d’ESO, elaborades des de 2015 amb la participació de 25.000 estudiants de centres de 87 municipis de la província de Barcelona.

La percepció de l'estat de salut, així com els hàbits i les conductes relacionades amb la salut dels adolescents ajuden a orientar les polítiques locals de salut. Per aquest motiu, la iniciativa ‘Parla’m de tu’, a través de diversos testimonis de joves i experts en salut mental, la iniciativa vol facilitar la integració social de persones que han tingut o tenen depressió i trencar els tabús que giren al seu voltant. 

Joves com la Dayana, la Noah, la Mar o l’Anabel expliquen en quatre vídeos les seves experiències entorn aquesta malaltia. També hi participen experts en salut mental, així com entitats que hi estan especialitzades, com la Federació de Salut Mental Catalunya o el col·lectiu Obertament. Es podran veure a través de les xarxes socials de la corporació a partir d’aquest dijous i durant les pròximes setmanes.

La campanya ha estat dirigida pel periodista Fidel Masreal, autor del llibre ‘Conviure amb la depressió’, en què narra l’experiència viscuda amb la malaltia de la seva mare.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article