Satse critica que el Pla de millora per a l’accessibilitat només incorpora 100 noves infermeres a la primària

El sindicat exigirà que es detallin les tasques dels nous perfils professionals que pretén implantar el departament


El sindicat d’infermeria Satse ha criticat aquest divendres que el Pla de millora per a l’accessibilitat al sistema sanitari només incorpora 100 noves infermeres a l’atenció primària.

“És un augment irrisori i clarament insuficient”, ha opinat el sindicat en un comunicat on recorda que “fins hi tot el conseller Balcells ha reconegut l’enorme falta que fan aquests professionals al sistema”. A més, Satse exigirà que es detallin les tasques dels nous perfils professionals que pretén implantar el departament per tal d’assegurar que no s’envaeixi cap competència sanitària.

Satse ha considerat positiu i necessari que hi hagi una actualització del personal que dona servei a l’usuari, “un equip multidisciplinar que treballa en coordinació, cadascú amb les seves tasques i competències”. Ara bé, ha alertat que l’única manera de millorar l’accessibilitat al sistema és amb més personal.

El sindicat demana ampliar i facilitar els estudis d’infermeria i fisioteràpia a Catalunya, a més d’una millora de les condicions laborals que s’ofereixen. “Cal un pla seriós amb unes metes immediates, a curt i llarg termini, per donar suport a aquells joves que volen iniciar-se en el camí de la infermeria i que en aquest hi vegin un bon futur laboral” , ha remarcat Satse, que ha afegit que “cal evitar l’emigració i l’abandonament dels i les infermeres que ja estan formades”.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article