Moviments per l’habitatge protesten contra The District: “Fora especuladors dels nostres barris”

Tensió amb els Mossos i llançament de pintura contra els assistents a les portes del saló immobiliari


Un centenar d’activistes per l’habitatge han protestat davant les portes de Fira Gran Via, a l’Hospitalet de Llobregat, contra el saló immobiliari The District, que arrenca aquest dimecres. Convocats per entitats com la PAH o el Sindicat de Llogateres, els manifestants han aconseguit trencar un primer cordó policial dels Mossos d’Esquadra, amb els quals han protagonitzat moments de tensió, corredisses, algun cop de porra i un detingut.

Els congregats també han llançat pots de pintura de diferents colors a congressistes que accedien al recinte, entre crits de “fora especuladors dels nostres barris”. La segona edició d’aquest saló està previst que reuneixi més de 200 inversors internacionals i espera rebre al voltant de 10.000 assistents.

La manifestació, convocada per entitats com la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca (PAH), el Sindicat de Llogateres i altres organitzacions en favor de l’habitatge, ha començat a dos quarts de nou del matí i ha durat dues hores, fins a quarts de deu.

També hi han assistit els diputats de la CUP Dolors Sabater i Dani Cornellà, a més de regidors a l’Hospitalet de Llobregat. El punt de trobada ha estat la parada de FGC Fira-Europa, des d’on han avançat fins a Fira Gran Via, on s’ha traslladat el congrés aquest any. Han trencat un primer cordó policial i s’han plantat a les portes.

A diferència de l’any passat, però, els manifestants no han pogut irrompre al recinte de la Fira, que estava fortament blindat per un dispositiu de la Brigada Mòbil (BRIMO) dels Mossos d’Esquadra. No obstant això, s’han viscut moments de tensió, corredisses, cops de porra de la policia als manifestants per a contenir-los, i els agents han procedit a una detenció. Malgrat que han donat la volta a les instal·lacions, no han trobat cap escletxa per a colar-s’hi.

A més de la tensió amb la policia, els activistes per l’habitatge també s’han encarat amb diversos assistents al saló immobiliari, a qui han cridat “fora especuladors” i han ruixat amb pots de pintura. Alguns dels congressistes s’han enfrontat als manifestants, mentre altres han marxat per potes.

“Fan la vida impossible als veïns”

En una atenció als mitjans, el portaveu de la plataforma contra The District, Sergi Barrios, ha denunciat que al congrés s’hi reuneixen “bancs, fons internacionals i fons voltor, tota aquella gent que fan la vida impossible als veïns de Barcelona i de tota Catalunya”.

El també membre del Sindicat de Barri del Poble-sec ha criticat que “estan invertint en residències d’avis, residències d’estudiants i hospitals”. I ha reblat: “Van per tot, el seu objectiu és treure tots els diners possibles”. Les conseqüències, ha lamentat, són les pujades dels preus del lloguer i els desnonaments.

L’any passat les entitats ja van manifestar-se en la inauguració del saló i van aconseguir irrompre a les instal·lacions.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article