CCOO critica que les mesures de l’acord de serveis socials encara no s’han posat en marxa

El pacte contemplava un augment de les tarifes per al 2023 que repercutiria també en els salaris dels professionals


CCOO critica que ja han passat cinc mesos des de la signatura de l’acord sectorial per construir un sistema de serveis socials, però que des de la Generalitat se’ls diu que “encara no estan en condicions d’executar-lo”. El sindicat reclama que “s’acabin les excuses” i que “comenci d’una vegada l’increment de les tarifes i, amb elles, la dels salaris”. 

El pacte, en el seu moment qualificat d’“històric” per les parts implicades, recull mesures de caràcter estratègic a desenvolupar a mitjà i llarg termini, però des de CCOO apunten que també n’hi ha “d’econòmiques d’implementació immediata”, que eren reclamades insistentment per les organitzacions empresarials, i que també “han de tenir conseqüències en les condicions salarials dels treballadors i treballadores”. Principalment, aquestes mesures consisteixen en l’increment d’un 4% per a 2023 i un 5% per a 2024 per part de la Generalitat del cost de referència dels serveis socials prestats per les entitats. 

Alhora, les associacions empresarials signants de l’acord es comprometien a traslladar aquests increments, com a mínim en el mateix percentatge que suposen les despeses de personal, als salaris dels treballadors i treballadores que els presten. Segons CCOO, aquesta mesura hauria d’haver tingut un “tràmit àgil” per a poder aplicar-se de manera quasi immediata, però se’ls comunica que “la Generalitat encara no està en condicions d’executar l’acord”. 

Per això, des de CCOO de Catalunya exigeixen que es publiqui l’acord i es comenci a complir per part de la Generalitat, i reclamen a les entitats i organitzacions empresarials que una vegada la Generalitat el faci efectiu no en dilatin més la seva aplicació. 

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article