Voluntaris espigolen uns 200 quilograms d’olives a tres barris de Lleida per ajudar entitats socials

La fundació Espigoladors els transformarà en 30 litres d’oli que es destinaran a ‘El Palet’


Un grup d persones voluntàries ha espigolat aquest dimarts uns 25 olivers dels barris de la Bordeta, Magraners i el Secà de Lleida, en la primera acció solidària que la fundació Espigoladors duu a terme en aquesta part del territori. Es preveuen recollir uns 200 quilograms d’olives i transformar-los en uns 30 litres d’oli d’oliva, que es destinaran a entitats socials.

El delegat de la fundació Espigoladors a Lleida, Oriol Berenguer, ha explicat que és una “iniciativa innovadora per nosaltres” que té per objectiu recollir els aliments que produeix l’arbrat de la ciutat i “reivindicar” el seu aprofitament. En aquesta ocasió, l’entitat beneficiada serà el Palet, que s’encarrega de distribuir aliments a persones en situació de vulnerabilitat.

La fundació ha portat a terme aquesta espigolada amb l’autorització de la Paeria de Lleida i el suport del departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural. També hi ha col·laborat l’Oliverar de Sanui, aportant les eines i consells tècnics, l’associació Integra Lleida, i el molí d’oli Magrí d’Algerri (Noguera), on es portaran les olives collides per transformar-les en uns 30 litres d’oli. Després, Berenguer ha explicat que ho lliuraran a una entitat social com el Palet, ja que “ho necessita perquè el preu de l’oli està molt car”.

El delegat de la fundació Espigoladors a Lleida creu que la jornada d’aquest dimarts és un “assaig” d’un projecte que vol guanyar força a partir de l’any vinent a terres lleidatanes. En aquest sentit, Berenguer ha explicat que treballaran perquè es puguin espigolar els aliments que quedin sense collir als arbres de la trama urbana de diferents municipis, ja sigui en parcs municipals, equipaments públics, entre altres, o fins i tot a les carreteres, amb l’objectiu de lluitar contra el seu malbaratament. Aquesta mena d’accions ja es duen a terme a altres zones de Catalunya, com a Barcelona.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article