Infermeres de Catalunya manté la vaga durant les festes de Nadal i lamenta el “menyspreu” de Salut

El sindicat rebutja la proposta de fer un manifest amb el suport de col·legis i societats científiques i reclama “acords vinculants”


El sindicat Infermeres de Catalunya afirma que no aixeca la vaga indefinida a la sanitat pública que va començar el 12 de desembre i que la continuaran “durant totes les festes de Nadal”. En un comunicat enviat aquest divendres, el sindicat acusa el conseller de Salut, Manel Balcells, i el Govern, d’haver-se enrocat en una posició “d’orgull i menyspreu cap a les infermeres”.

El sindicat havia estat convocat a una reunió aquest dijous amb el sotsdirector del Servei Català de la Salut (CatSalut) i la directora de Cures per trobar solucions a la situació del col·lectiu, però no hi van arribar a entrar perquè els van dir que “no pactarien res amb els representants d’un sindicat minoritari”, segons expliquen en el comunicat.

El sindicat va rebutjar la proposta que els van fer, que consistiria a elaborar un manifest amb el suport de col·legis professionals i societats científiques per desconvocar la vaga. Infermeres de Catalunya considera que aquest tipus de documents “no garanteix cap compromís per part del Govern” i reclama “acords vinculants”. 

Infermeres de Catalunya afirma que “la no reunió d’ahir ha estat la darrera mostra de menyspreu i falta de respecte” del conseller “cap a la ciutadania i les infermeres”, i veu “menysteniment” a les portes de Nadal, amb un augment de la pressió assistencial a causa de l’augment de casos de Covid i Grip A. “No tenen present que aquesta mobilització no neix d’un sindicat sinó que és la veu de la majoria de les infermeres del país”, assenyalen.

El sindicat afirma que vol recordar al conseller les regles del joc: “desconvoca la vaga qui l’ha convocada”: “És possible que fins que el sistema no col·lapsi pel fet que les infermeres ens limitem a fer d’infermeres i res més, no s’adonin que sense infermeres, ben cuidades, no hi ha sanitat”, afegeixen.

Infermeres de Catalunya conclou que “el diagnòstic de la situació ja està més que fet, el que fallta és la voluntat política”, i per això assegura que “la responsabilitat està en mans del Govern” i l’insta a “demostrar el compromís amb el benestar de la salut de la població catalana i les infermeres”.

I és que des del sindicat lamenten les conseqüències que pugui tenir per a la població continuar la vaga durant les festes de nadal, ja que afirmen que els serveis mínims no s’estan cobrint per la manca d’infermeres del sistema de salut, “posant en evidència la precarietat” i que treballen sempre “sota mínims”.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article