Els tècnics sanitaris de Can Ruti se sumen a les protestes contra el nou conveni de l’ICS

Afirmen sentir-se “menystinguts” i alerten que les mobilitzacions aniran “a més” si no se’ls escolta


Una cinquantena de tècnics sanitaris s’han concentrat aquest dimecres al migdia davant l’accés principal de l’Hospital Germans Trias de Badalona en el marc de la vaga indefinida del sector contra el nou conveni pactat per l’Institut Català de la Salut (ICS), el conegut com a III Acord, amb els sindicats majoritaris. Entre crits de ‘Vaga, vaga, vaga si l’ICS no paga’, els concentrats han reclamat que el nou conveni reflecteixi les millores laborals i salarials que es mereix un col·lectiu “clau” en el sistema sanitari català. Els representants sindicals han assegurat sentir-se menystinguts per la Generalitat i han alertat que si no se’ls escolta les protestes aniran a més les dues pròximes setmanes.

En declaracions als mitjans de comunicació, Montserrat Martín, delegada de la Federació de Tècnics i Professionals de la Sanitat (FTPS) a Can Ruti, ha recordat que el que reivindiquen és que el nou conveni de l’ICS sigui “just” amb el col·lectiu de tècnics sanitaris.

Ha assenyalat que dels 320 milions d’euros que la Generalitat ha posat sobre la taula per millorar el II Conveni, signat fa 17 anys, el 52% s’ha destinat al col·lectiu de metges, el 32% al d’infermeres, i només l’1,3% i el 0,18% al de tècnics de cures d’infermeria i al de tècnics superiors sanitaris. “Ho trobem un insult i reclamem proporcionalitat perquè no hi poden haver diferències tan grans entre els diferents col·lectius que treballen als centres sanitaris”, ha afegit.

Més enllà de les millores econòmiques, els tècnics sanitaris volen que se’ls escolti i se’ls tingui en compte. Martín explica que durant les negociacions prèvies a la vaga se’ls va deixar clar que el nou conveni estava tancat i que no hi havia res a negociar, una posició que rebutgen de pla. És per això que reclamen que l’ICS reconegui que s’ha equivocat i que accedeixi a seure de nou a negociar.

Mentre no s’escoltin les seves reclamacions i s’obri un procés de negociació, el col·lectiu de tècnics sanitaris mantindrà les accions de protesta previstes. Demà, per exemple, els professionals de l’Hospital Vall d’Hebron es tornaran a concentrar com van fer dilluns.

Tot i reconèixer les afectacions que provocaran aquestes mobilitzacions a la ciutadania, els professionals sanitaris reclamen “empatia i comprensió” perquè les seves reivindicacions són “justes” i només busquen millorar les condicions laborals d’un col·lectiu clau dins el sistema sanitari català.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article