Els tècnics sanitaris mantenen la vaga indefinida després que la reunió amb Salut hagi acabat sense acord

Milers de persones s’han manifestat aquest dissabte en contra del tercer conveni de l’ICS i en defensa de la sanitat pública


El Sindicat de Tècnics d’Infermeria (SAE) i el Sindicat Estatal de Tècnics Superiors Sanitaris (SIETeSS) han decidit mantenir la vaga indefinida que va començar el 8 de gener després que la reunió que van mantenir el passat divendres 16 de gener amb el conseller de Salut, Manel Balcells, hagi acabat sense acord.

Ambdues parts es van trobar el passat dilluns i van acordar que a finals de setmana el departament els traslladaria una proposta amb millores laborals. Segons van explicar els representants dels sindicats un cop finalitzada la reunió, la conselleria els va traslladar un document que recull canvis organitzatius, però en cap cas propostes econòmiques. Així, els sindicats han afirmat que mantenen l’aturada fins que hagin estudiat la proposta.

“No es desconvocarà la vaga fins que estiguem segurs que és la millor proposta que se’ns pot fer”, ha assegurat a les portes del Departament de Salut la secretaria d’organització del SIETeSS, Montserrat Martín.

Per la seva banda, Cristian Monclús, secretari autonòmic de SAE, ha afegit que la reunió de divendres ha estat “d’aproximació” i ha destacat la voluntat de la conselleria d’arribar a algun acord. Segons ha explicat, la proposta que els ha presentat el departament és “laxa” i espera que d’aquí a dimarts els representants dels treballadors puguin elaborar una contraproposta més adequada a les seves reivindicacions.

Així mateix, ha reiterat que el departament no ha obert cap mena d’escletxa per millorar la situació econòmica dels treballadors, qüestió que ha derivat a la taula d’harmonització de l’ICS i el Siscat.

Per tant, mentre s’estudia la proposta de Salut, els sindicats han decidit que mantenen la vaga, el futur de la qual quedarà subjecte a allò que decideixin les assemblees de treballadors. Ambdues formacions, SAE i SIETeSS, han coincidit que, ara com ara, la proposta del departament és “fluixa”.

Finalment, els sindicats han destacat el compromís del conseller Manel Balcells a prioritzar la reclassificació de les categories professionals a la reunió que mantindrà el 2 de febrer amb la ministra de Sanitat, Mónica García. Ambdós sindicats demanen el nivell B pels tècnics superiors sanitaris i el C1 pels tècnics en cures d’auxiliar d’infermeria (TCAI).

Un miler de persones es manifesten contra el tercer conveni de l’ICS i en defensa de la sanitat pública

D’altra banda, diverses plataformes ciutadanes, veïnals i sindicals, s’han manifestat aquest dissabte 27 de gener contra la “precarització i privatització” del sistema de salut públic. Denuncien que el tercer conveni de l’ICS, signat entre el Departament de Salut i els sindicats CCOO, UGT, SATSE i Metges de Catalunya, no aporta millores pel que fa a les plantilles i ràtios i menysprea certes categories professionals com els tècnics superiors sanitaris o els tècnics de cures auxiliars.

Des del sindicat CATAC-CTS han assegurat que tenen intenció de continuar amb les mobilitzacions si Salut no fa cap pas endavant per “millorar” les condicions laborals de tots els treballadors de l’ICS i el Siscat.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article