SATSE denuncia la “sobrecàrrega assistencial” del personal d’infermeria a l’Hospital Universitari Dexeus

El sindicat veu crucial fixar per llei unes ràtios mínimes obligatòries als centres sanitaris


El sindicat SATSE denuncia que les infermeres i llevadores de l’Hospital Universitari Dexeus pateixen una “greu situació de sobrecàrrega laboral”. El sindicat es queixa de la manca de respecte a les ràtios mínimes, tant a les plantes com a la sala de parts, i atribueix la sobrecàrrega laboral i la fatiga del personal a l’alta demanda assistencial. D’acord amb SATSE, la problemàtica de manca de personal es generalitza a totes les plantes de l’hospital i afecta també als pacients. En aquest context, el sindicat insta a l’aprovació urgent de la Llei del Pacient a nivell estatal per establir ràtios mínimes obligatories per a tots els centres sanitaris.

“És crucial per garantir una atenció de qualitat, amb una plantilla ajustada a les necessitats de cada centre, servei i torn”, defensen en un comunicat.

Segons Rita Madureira, delegada de SATSE, l’empresa va dur a terme durant l’estiu una reestructuració de la sala de parts que ha implicat la substitució d’una de les dues infermeres del torn de nit per una auxiliar d’infermeria. Així, la sala de parts, amb tres llevadores i una dotació d’infermeres “insuficient”, lamenta, no pot satisfer la demanda actual.

A banda, Madureira destaca que els professionals també veuen com se’ls denega l’accés a vacances o dies personals perquè el centre, diu el sindicat, no disposa del personal suficient per cobrir aquests períodes. SATSE recorda que la falta d’infermeres és generalitzada a tota Catalunya, i que els centres haurien de millorar les condicions laborals per fidelitzar als professionals.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article