Treballadors de l’àmbit social reparteixen caixes amb engrunes de pa a Drets Socials i organitzacions del sector

Simbolitzen la precarietat dels serveis externalitzats en els quals treballen i les seves males condicions laborals


Aquest divendres, han arribat a les seus del Departament de Drets Socials, de la Taula del Tercer Sector, ECAS, FEDAIA i de La Confederació, així com a les dels sindicats CCOO i UGT caixes plenes d’engrunes de pa. Les han repartit treballadors del sector social, en una nova acció que té per objectiu denunciar les males condicions laborals que pateixen.

L’acció, impulsada per la plataforma Acció Social Catalunya és un acte simbòlic, ja que les engrunes són restes de pa de diferents centres residencials on habiten nenes, nens i joves i que són atesos per educadores socials. 

El repartiment de les caixes d’engrunes ha començat a primera hora del matí a Barcelona a la seu del Departament de Drets Socials, situada al barri de Diagonal Mar. Els impulsors de l’acció volien entrar i poder parlar amb algun responsable de la conselleria, però segons han explicat a aquest diari, no els han deixat entrar. 

Tot seguit s’han dirigit al Hub Social, un espai en el qual conviuen moltes de les entitats de l’acció social a Catalunya, entre les quals la Taula del Tercer Sector, FEDAIA i ECAS, entre altres. Allà han pogut repartir entre algunes treballadores les caixes i un comunicat en el qual exposen la realitat que viuen els professionals socials, que exerceixen la seva professió en condicions de precarietat. Tampoc han estat rebuts per cap dirigent, en aquest cas de FEDAIA, federació a la qual han demanat trobar-se.

Després del Hub Social s’han dirigit a les oficines de La Confederació, on no han trobat personal, i per aquest motiu han deixat la caixa amb engrunes de pa enganxada a la porta. Des d’aquí i per finalitzar l’acció, el grup de treballadores s’han dirigit als sindicats CCOO i UGT. 

“Víctimes” dels seveis externalitzats 

En el comunicat que han entregat junt les caixes, Acció Social Catalunya explica que les engrunes de pa podrien ser les de “qualsevol servei externalitzat”, on totes les professionals, asseguren, tenen en comú la mateixa precarització. “Som totes víctimes d’uns serveis socials externalitzats gestionats per les mal anomenades entitats del tercer sector social que mantenen els respectius convenis laborals congelats ad eternum o amb pujades salarials ridícules”, denuncien en el text entregat amb les caixes.

Segons adverteixen, les entitats que gestionen aquests serveis han destruït el sector social: “Heu acabat amb les esperances i els somnis de les persones que som aquí perquè creiem en una societat plena d’oportunitats. A vosaltres només us interessa el vostre negoci i nosaltres ja no tenim res a perdre. No podem aspirar que la gent que treballa al sector social ho faci només per vocació social”, afegeixen.

Aquesta acció se suma a les diferents mobilitzacions que els professionals del sector estan duent a terme des de fa uns mesos per millorar les condicions laborals dels seus llocs de feina i per denunciar l’alta externalització del sector, així com la diferència salarial de les professionals que treballen a serveis públics i als gestionats per entitats socials. 

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article