Les millores pactades en el Tercer Acord de l’ICS es compliran malgrat la no aprovació dels pressupostos

CCOO i CATSALUT confirmen que el Tercer Conveni Col·lectiu de la Sanitat Concertada també es manté


Davant la no aprovació dels pressupostos de la Generalitat, el sindicat CCOO s’ha reunit amb el Servei Català de la Salut per confirmar que les millores pactades del Tercer Acord de l’Institut Català de la Salut (ICS) i del Tercer Conveni de la Sanitat Concertada (SISCAT) estan garantides amb la pròrroga pressupostària. Afirmen que, malgrat això, no es podrà comptar amb l’increment de la partida pressupostària previst per a Salut.

El passat mes de novembre de 2023, l’ICS i els sindicats CCOO, UGT, Metges de Catalunya i SATSE van arribar a un acord per millorar les condicions laborals d’uns 55.000 professionals que treballen per a aquesta empresa pública, que gestiona la majoria de CAP i alguns hospitals de Catalunya.

El Tercer Acord inclou, entre altres mesures, que als professionals que s’incorporin se’ls reconeixerà la carrera professional de la resta del sistema. També es va anunciat l’increment el preu de les guàrdies dels dies especials de Nadal i Cap d’Any un 100%. Amb el nou conveni, els metges tindran millores salarials des que s’incorporin a l’ICS, i es crea un complement específic per a l’atenció primària i un complement per al metge sènior per a quan deixi de fer guàrdies. El sou fix de les infermeres s’incrementa en 1.700 euros anuals i a tots els col·lectius no mèdics es redueix la jornada anual en 43 hores, de les 1.642 a les 1.599.

CCOO afirma que era molt important tancar l’acord abans de finals de novembre, ja que si esperaven fins a desembre, no hauria entrat dins del pressupost del mateix 2023. En el pitjor dels escenaris, afirmen, una pròrroga pressupostària hauria garantit que les millores econòmiques contingudes en el Tercer Acord passarien automàticament al pressupost del 2024.

El sindicat lamenta la falta d’acord polític sobre els pressupostos de la Generalitat per al 2024. “Tot i que garantim les millores dels dos acords o convenis, no podrem comptar amb l’increment de la partida pressupostària previst per a Salut”, afirmen.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article