Embarassades amb prioritat d'aparcament

Sant Cugat habilita places perquè puguin estacionar el cotxe en aparcaments a prop de sortides i ascensors


Les dones embarassades de Sant Cugat del Vallès (Vallès Occidental) compten des d'aquest estiu amb més facilitats a l'hora d'estacionar els seus vehicles. L'Ajuntament d'aquesta ciutat ha habilitat places d'aparcament específiques per aquest col·lectiu, que també podran utilitzar els conductors que pateixen problemes de mobilitat temporal, que es desplacen amb nens, o que tenen una edat avançada. Es tracta d'una prova pilot que s'ha posat en marxa en els quatre pàrquings soterrats d'aquest municipi i que en els propers mesos també s'ampliarà a les zones blaves. Sant Cugat és la segona localitat de Catalunya, després de Reus, que reserva zones d'estacionament especials per aquests ciutadans.

Estar embarassada i fer vida completament normal no sempre és fàcil. A mesura que avancen els mesos de gestació incrementa el cansament en les futures mares i també els problemes de mobilitat. Per tal de donar resposta a les necessitats específiques d'aquest segment de la població, l'Ajuntament de Sant Cugat del Vallès ha habilitat places d'aparcament específiques per a embarassades en els quatre pàrquings públics soterrats que hi ha a la localitat - el de Lluís Millet, el de Quatre Cantons, el de la Plaça de la Vila i el del Monestir-.

Les zones reservades es troben a la vora dels accessos i de l'ascensor i també estan pensades perquè les utilitzin els conductors que pateixen alguna mena de problema de mobilitat temporal, que es desplacen amb nens petits, o que tenen una edat avançada.

La reserva de places és fruit d'una moció aprovada en el ple del passat mes de febrer, a instàncies d'Esquerra Republicana, i que feia referència a les zones blaves de la ciutat. Com a primera mesura s'ha començat a implantar el sistema en els aparcaments soterrats i si el resultat és positiu la previsió és que en uns mesos s'estengui a altres àmbits: "Es tracta d'una prova pilot per comprovar-ne l'eficàcia, el seu ús i ampliar-ho, properament, als aparcaments en superfície així com a les zones blaves de la ciutat", explica Cristina Paraira, alcaldessa en funcions de Sant Cugat del Vallès.

Paraira recorda que en aquests moments "s'està redactant el nou plec de clàusules de la concessió de les zones blaves del municipi", que és previst que inclogui la reserva de places per a aquest col·lectiu.

L'alcaldessa en funcions explica que els Serveis Socials de l'Ajuntament havien rebut algunes peticions formals per part d'aquests ciutadans i que "ara caldrà veure com funciona el sistema". La proposta s'emmarca en les accions que promou el consistori per adaptar la ciutat a les persones amb necessitats especials com fer les voreres més amples o els carrers més accessibles. "Som una ciutat molt jove, amb molta dona embarassada i un elevat percentatge de població infantil", recorda Paraira.

Places massa estretes

Malgrat que aquesta iniciativa s'ha posat en marxa per millorar la mobilitat d'aquesta part de la ciutadania, el cert és que en les primeres setmanes de funcionament la proposta ha rebut algunes queixes per part d'usuaris que adverteixen que les places són "estretes". L'alcaldessa en funcions reconeix que els aparcaments que s'han habilitat "són justos" perquè el consistori s'ha limitat "ha fer una reserva d'espai preferent, senyalitzant i repintant els estacionaments que ja existien", explica.

Paraira ha recordat que es tracta d'una prova pilot que "és millorable" i ha indicat que aquestes observacions es tindran en compte quan el sistema es vagi implantant a la resta de la ciutat. En aquest sentit ha dit que des de la regidoria de mobilitat s'està estudiant la possibilitat de repintar i unir dues places convencionals.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article