Fundació Grupo SIFU patrocina l'equip d'hoquei adaptat que participarà al campionat d'Espanya

El CET dóna suport a l'Associació de Discapacitats de Barberà del Vallès


La Fundació Grupo SIFU ha signat un conveni de col·laboració amb ADB, Associació de Discapacitats de Barberà del Vallès, per tal de donar suport al seu equip d'hoquei en cadira de rodes elèctrica. L'objectiu és fomentar l'esport adaptat i ajudar a que aquesta agrupació esportiva, que ja ha col·laborat amb la Fundació en moltes altres activitats, tingui una major visibilitat. Els membres del combinat disputaran, els propers 29 i 30 de juny, el Campionat d'Espanya d'hoquei en cadira de rodes elèctrica que aquest any se celebra a la ciutat madrilenya d'Alcobendas.
 

Durant la competició els esportistes barberencs s'enfrontaran a equips tan consolidats com el Llevant UD Masclet, el Club Patí Alcobendas, el Club Hoquei Sant Rafael o el Club Patí Aluche. Actualment, ADB és subcampió de la Lliga catalana i s'ha proclamat en diverses ocasions campió d'Espanya a nivell nacional i internacional.
 
L'hoquei en cadira de rodes elèctrica és un esport adaptat per ara poc conegut que compta amb equips professionals en comunitats com Catalunya, València o Madrid. Una de les principals característiques és que és l'únic esport d'equip que pot ser practicat per persones amb discapacitats severes, gràcies a la comoditat de moviment que ofereixen les cadires i a una sèrie d'adaptacions. Entre elles trobem els dos tipus d'stick que poden utilitzar els jugadors: "de mà", els mateixos que s'utilitzen en una modalitat d'hoquei no adaptat i que poden ser fixats al braç o mà del jugador en cas que no tinguin la suficient força o habilitat per poder agafar-lo, o el "T-stick", unes pales de plàstic que es fixen a la part davantera de la cadira d'aquells jugadors que no porten estic de mà, com el porter.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article