Neix l’Acadèmia, un espai de formació socialment responsable

Oferirà cursos instensius d'estiu d'anglès i alemany i l'import de les matricules es destinarà a classes d'alfabetització de persones en risc d'exclusió social.


Aquesta setmana ha obert les portes l'Acadèmia, un espai de formació que destinarà l'import de les matrícules a finançar els cursos d'alfabetització en català i castellà que gestiona la Fundació Servei Solidari per a persones en risc d'exclusió social. Durant el juliol, l'Acadèmia oferirà cursos intensius d'estiu d'anglès i alemany però preveu ampliar la seva oferta en altres àmbits a partir de setembre.

L’Acadèmia arrenca amb tres cursos intensius d’idiomes de  60 hores les tardes de l’1 al 24 de juliol, dos nivells d’anglès (Intermediate-lower i Intermediate-higher) i un alemany inicial. Els professors, amb titulació i experiència en l’ensenyament d’idiomes a diferents acadèmies i institucions, treballaran amb un màxim de 15 alumnes per grup. El preu  per curs és de 275€, més que competitiu i amb el valor afegit  que amb el propi aprenentatge es contribueix a l’aprenentatge de persones en risc  d’exclusió social. D’altra banda, el caire social impregnarà el conjunt de la iniciativa, ja que certs valors estaran implícits en les activitats proposades en el desenvolupament de les sessions formatives.

A partir de setembre s'oferiran cursos trimestrals, ampliant l’oferta de  nivells i, progressivament, l’Acadèmia  s’obrirà a nous àmbits formatius  relacionats amb la resta de programes de la Fundació Servei Solidari, que  treballa per reduir la injustícia social possibilitant la igualtat d’oportunitats a través de la capacitació dels usuaris a fi que esdevinguin els protagonistes de la seva vida.

La Fundació  Servei Solidari, on més de 10.000 persones han aprés català i castellà des de l’any 2004, vol aprofitar la seva expertesa en l’ensenyament de llengües per engegar una experiència que, a més de ser sostenible, generi beneficis que es reinvertiran en el funcionament ordinari de l’entitat. L'objectiu dels cursos de Formació Bàsica és que els alumnes adquireixin les eines necessàries per accedir amb garanties a l’educació formal, ocupacional i al món laboral, a més d’adquirir competències emocionals.

Per a més informació sobre els cursos, visteu el web de l'Acadèmia.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article