Demanen als ajuntaments que evitin els talls de subministrament

L'Aliança contra la Pobresa Energètica els ha fet arribar una moció als consistoris per demanar que es condoni els deutes a les famílies que no puguin pagar.


L'Aliança contra la Pobresa Energètica, que engloba entitats socials i veïnals diverses, ha enviat avui una moció a tots els ajuntaments catalans perquè aprovin als seus plens mantenir el manteniment dels subministraments a les famílies que no puguin fer front a les despeses de llum, gas i aigua.

En un comunicat, l'entitat reivindica el "dret" a mantenir unes condicions de vida dignes per a tothom i per això demana als consistoris que garanteixin la protecció de les famílies que no poden pagar els rebuts de subministraments bàsics.

La moció va encara més enllà i també demana que els ajuntaments condonin els deutes que aquestes famílies hagin pogut contreure. I és que la plataforma recorda que el decret que va aprovar el Govern català per evitar talls de llum simplement posposava el pagament de factures, cosa que ha fet que només una desena de famílies s'hi hagi pogut acollir fins ara. "Menys burles i més solucions: ningú sense beure, rentar-se, escalfar-se i veure-hi a la nit", han reclamat des de l''Aliança contra la Pobresa Energètica.

L'entitat, formada pel col·lectiu de Iaioflauta, la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca (PAH), Aigua és Vida, la Confederació d'Associacions Veïnals de Catalunya (Confavc) i la Unió de Consumidors de Catalunya, entre altres, ha demanat al Síndic de Greuges que alerti a la Generalitat sobre "l'abús de poder" de les companyies subministradores.

L'aliança els acusa de ser un monopoli dels serveis de llum, gas i aigua a Catalunya i d'obtenir uns beneficis globals de de 4.861 milions d'euros el 2012. L'Aliança contra la Pobresa Energètica creu que la inactuació de l'Executiu davant d'aquestes xifres deixa clar "que aquest Govern està més preocupada per la classe extractiva catalana que no pel terç de persones que viuen sota el llindar de la pobresa i l'exclusió social". En aquest sentit, l'entitat demana que s'elabori una auditoria per clarificar quins són els costos reals del servei i eliminar-ne les despeses innecessàries.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article