Salut redueix de 50 a 28 els centres d'atenció de cirurgia pediàtrica

Avui entra en vigor una instrucció del CatSalut que "reordena" el sistema i concentra els serveis en un "nombre limitat" d'hospitals


El Servei Català de la Salut (CatSalut) ha elaborat una instrucció per reordenar l'actual sistema de cirurgia pediàtrica a Catalunya. Segons un document publicat el passat dimecres, a partir d'avui es reduirà gairebé a la meitat -de 50 a 28- el nombre de centres que ofereixen intervencions pediàtriques bàsiques.

Aquesta "reordenació" se sustenta en la divisió de la complexitat de les intervencions en tres nivells. D'aquesta manera, hi haurà 28 centres que faran cirurgia pediàtrica bàsica, vuit de complexitat mitjana i dos d'alta complexitat. L'Hospital de Vall d'Hebron i Sant Joan de Déu seran els únics que oferiran el darrer tipus d'intervencions, que engloben només 300 operacions de les gairebé 10.000 modalitats que existeixen.

L'objectiu és "millorar la qualitat i els resultats clínics, així com l'eficiència en la prestació d'aquests procediments diagnòstics i terapèutics, per la qual cosa es considera necessari concentrar aquesta atenció en un nombre limitat de centres", recull la instrucció.

Segons ha explicat a Europa Press el director de l'Àrea d'Atenció Sanitària del CatSalut, Àlex Guarga, l'objectiu és "un millor grau d'especialització i una qualitat més alta en el servei".

Centres de referència en cirurgia pediàtrica

L'Hospital Vall d'Hebron de Barcelona, que tindrà adscrits el Josep Trueta de Girona i l'Arnau de Vilanova de Lleida, l'Hospital Germans Trias i Pujol de Badalona, el Sant Joan de Déu d'Esplugues de Llobregat, l'Hospital Sabadell, que tindrà adscrita la Mútua Terrassa, i l'Hospital Joan XXIII de Tarragona són a partir d'avui els centres de referència en cirurgia pediàtrica.

La resta de centres catalans dependran d'alguna d'aquestes vuit unitats i s'hi hauran de coordinar per atendre els pacients. Així per exemple, les unitats de cirurgia pediàtrica de Mataró i Calella quedaran adscrites a la de Germans Trias i Pujol i les de Vic, Granollers i Mollet a l'Hospital de Sabadell.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article