Barcelona tindrà una comercialitzadora pública d’electricitat per fer front a les grans companyies

El consistori preveu que doni servei a 20.000 llars i que estalviï a l’administració fins a 500.000 euros l’any


La ciutat de Barcelona tindrà, a partir del 2018, una comercialitzadora pública d’electricitat, Barcelona Energia, que competirà amb les grans companyies. Així ho ha aprovat aquest divendres el ple del consistori. "Fem un pas cap a un canvi de model energètic i donem una eina a la ciutadania", ha remarcat el regidor de Presidència, Aigua i Energia, Eloi Badia.

De fet, la nova elèctrica haurà de servir per a dues funcions. D’una banda, a d’abastir el propi ajuntament, que ja calcula que estalviarà fins a 500.000 euros l’any. A més, però, també donarà servei a d’altres companyies i a la ciutadania. Així, el consistori preveu que 20.000 famílies se’n podrien beneficiar.

Una tarifa per a "clients vulnerables"

D’aquesta manera, l’empresa, que serà una entitat pública però estarà constituïda com a societat mercantil per poder complir amb el mercat elèctric, oferirà tres tipologies de tarifes. La primera per al propi consistori, la segona per al sector terciari i la tercera per a la ciutadania. A més, també podria incloure una tarifa per a "clients vulnerables" per donar resposta a la llei contra la pobresa energètica.

A més, l’Ajuntament oferirà a través de la comercialitzadora, que dependrà de TERSA, l’empresa que gestiona actualment els residus de l’àrea metropolitana, assessoria a la ciutadania, acompanyament i estímul per tal de conèixer els seus consums i projectes energètics tant d’estalvi i eficiència com de generació. Així mateix, facilitarà el manteniment i la gestió de les instal·lacions de generació i promourà la rehabilitació energètica.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article