Més de 150 persones refugiades són rescatades a les costes líbies

L’ONG Proactiva Open Arms va recollir els refugiats mentre navegaven a la deriva en una llanxa neumàtica


El degoteig de persones que intenten creuar la Mediterrània i fugen de les guerres i de la fam dels seus països d’origen no s’atura. Tot i l’oposició de Líbia a ajudar les ONG que treballen sobre el terreny, aquest dimarts l’organització catalana Proactiva Open Arms va rescatar 158 persones refugiades a 70 quilòmetres de les costes líbies.

El grup nombrós de persones rescatades va ser recollit quan navegaven a la deriva en una llanxa neumàtica i va ser traslladat a una fragata de l’exèrcit alemanys que els va dur fins a Itàlia. Les més de 150 persones rescatades eren tot homes, a diferència del rescat dels dies anteriors, on també hi havia dones i nens.

Proactiva Open Arms va denunciar fa tan sols dues setmanes que els governs d’Itàlia, Malta i Líbia els posen cada vegada més impediments per rescatar persones refugiades a la Mediterrània. Alerta l’organització que des de principis d’agost, quan els països van rebre per part de la Unió Europea ajuts econòmics i logístics, els controls s’han endurit i la relació amb les autoritats portuàries és cada vegada més tensa.

Des de principis d’agost, Itàlia va rebre 46 milions d’euros de la Unió Europea per frenar les arribades de persones refugiades. També des d’inicis d’aquest mes, la UE dona suport econòmic i logístic a Líbia. En concret, Europa ha desplegat embarcacions al nord de les costes líbies i ha entregat 90 milions d’euros per millorar les condicions de les persones que es troben atrapades al país perquè tornin als seus països d’origen.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article