500 usuaris ja proven la pastilla preventiva del VIH a través del BCN PrEP-Point

El primer centre comunitari europeu especialitzat en la profilaxi preexposició participa en tres estudis

Prop de 500 usuaris del BCN PrEP-Point ja estan provant la pastilla preventiva del VIH a través de tres estudis en què participa el primer centre comunitari europeu especialitzat en la profilaxi preexposició.

Així, el centre dispensa la pastilla a 247 usuaris que participen a l'estudi sobre la seguretat i eficàcia d'un medicament concret, 162 participen a l'estudi de factibilitat del ministeri de Sanitat i 70 usuaris més formen part de l'estudi del Departament de Salut, també de factibilitat.

Els responsables del centre destaquen que amb la participació a aquests treballs de recerca, la pastilla ha protegit a mig miler de persones i a les seves parelles sexuals, evitant noves infeccions. Amb aquesta iniciativa, que es va presentar en la inauguració del centre el novembre passat BCN Checkpoint vol accelerar la implementació d'aquesta eina preventiva a Catalunya, ja que destaquen que es pot reduir considerablement (en un 90%) el nombre d'infeccions.

Ferran Pujol, responsable, lamenta que els autoritats sanitàries espanyoles endarrereixin l'aprovació de la PrEP i considera que l'estat espanyol s'està quedant “a la cua d'Europa” en aquesta matèria.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article