El Govern signa pagaments a entitats socials que havien quedat “paralitzats” pel 155

El conseller El Homrani xifra en 251 els expedients “desbloquejats” i que han provocat “problemes de tresoreria”


El Govern de la Generalitat ha signat pagaments a entitats socials que havien quedat “bloquejats” amb l'aplicació de l'article 155 de la Constitució. Així ho ha explicat el conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir El Homrani, que ha xifrat en 251 els expedients “desbloquejats”, tot i que preveu que n'hi hagi més.

Segons el conseller, en alguns casos els endarreriments han arribat als 120 dies i això ha provocat que les entitats “patissin problemes de tresoreria”, per exemple, per pagar el seu personal. Un dels casos és el dels treballadors de la fundació FASI, que es van concentrar a les portes de la DGAIA el passat 4 de maig perquè no cobraven el seu sou.

El conseller ha explicat que els contractats “afectats pel 155” representen 819 milions d'euros anuals, uns 69 al mes, tot i que no vol dir que tots aquests pagaments estiguessin “bloquejats”, sinó que “hi havia endarreriments en major o menor mesura”.

En declaracions al Parlament, El Homrani ha explicat que “el bloqueig de moltíssims expedients” és un dels aspectes que “més” els ha “preocupat” en la seva arribada al Departament i que, per això, és una de les “prioritats” que estan abordant en els primers dies al capdavant de la Conselleria.

Segons el conseller, cadascun dels 251 expedients que estaven en aquesta situació representen més de 300.000 euros i el govern espanyol els mantenia “paralitzats” perquè interpretava que “s'havien de fer nous contractes”. “Això significava que els terminis es podien allargar de sis a nou mesos per poder fer nous contractes”, ha afegit. “Estem treballant, signant molts contractes i renovacions per poder desbloquejar aquesta situació i actualitzar i normalitzar el pagament a les entitats socials”, ha conclòs.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article