Famílies de l'escola Entença es tanquen a l'Ajuntament de Barcelona per aconseguir una ubicació definitiva

Reclamen una taula de negociació amb Ada Colau que garanteixi el trasllat immediat i denucien greus deficiències en els barracons

Nou representants de l'escola Entença s'han tancat aquest dijous a l'Ajuntament de Barcelona per aconseguir una ubicació definitiva pel centre abans que acabi el mandat. Reclamen una taula de negociació liderada per l'alcaldessa, Ada Colau, que garanteixi el trasllat immediat. Asseguren que no sortiran del consistori fins que Colau no hagi signat un compromís al respecte.

L'Associació de Famílies denuncia que tres anys després de la creació de l'escola, encara no té un lloc definitiu, i apunta que la ubicació actual, que en teoria era provisional, és “impracticable” per la manca d'espai i per trobar-se en una àrea d'influència de les ones electromagnètiques que emet una subestació elèctrica.

“Ens trobem en el pitjor moment de tota la nostra història de lluita per a una ubicació definitiva”, ha remarcat Mariona Puigdellívol, presidenta de l’Associació de Famílies. Puigdellívol ha constatat que “no hi ha cap proposta real sobre la taula ni cap voluntat per part del govern de trobar una solució al problema que ells mateixos van crear”. “No volem més paraules, volem fets”, ha avisat.

En un comunicat, l’Associació de Famílies recalca que des del curs 2016-2017 se’ls han comunicat fins a quatre ubicacions definitives, al recinte de la presó Model, a l’edifici socials del carrer de Londres amb el carrer de Villarroel, al recinte de l’Escola Industrial i en uns terrenys propers al Mercat del Ninot, però cap ha prosperat.

Com a solució provisional, es reclama a les famílies seguir provisionalment al recinte de l’Escola Industrial durant quatre cursos més, però les famílies ho consideren “inviable, més encara després que l’Agència de Salut Pública desestimés l’actual ubicació com a definitiva per trobar-se sota àrea d’influència de les ones electromagnètiques”. També desconfien, per aquest motiu, d’aquesta ubicació com a definitiva.

A més, recorden que en aquest espai hi falta espai exterior, espai de menjador, cuina pròpia i equipament de l’oficina, a banda de les deficiències “constructives” dels barracons on ara s’hi estan els infants, que tenen goteres, segons les famílies, prop de quadres elèctrics. A més, les obres de cada estiu impossibiliten realitzar casals d’estiu.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article