L’esport en equip millora l’aprenentatge i el desenvolupament dels infants

La Fundació Barça i UNICEF analitzen en un informe més de 300 programes en el camp de l’esport per al desenvolupament de 100 països


La participació en l’esport millora els resultats educatius i el desenvolupament d’habilitats dels infants. També promou l’apoderament, l’autoestima i la capacitat de lideratge. Així ho constata un informe de la Fundació Barça i UNICEF, ‘Getting into the Game: Understanding the Evidence for Child-Focused Sport for Development’, que analitza més de 300 programes en el camp de l’esport per al desenvolupament de 100 països.

D’entre les conclusions més destacades, l’informe apunta que els entrenadors juguen un paper fonamental en la protecció dels infants i la reducció de possibles influències negatives; la participació dels infants en programes esportius redueix el risc d’abandonament escolar i també constata que són espais on és més fàcil detectar els riscos de l’infant.

“Des de fa temps s’entén que l’esport fomenta la salut i el desenvolupament físic en la infància, però ara disposem de proves sòlides que indiquen que l’esport pot tenir un fort impacte en l’educació i el desenvolupament de les habilitatsˮ, ha explicat la directora d’UNICEF, Charlotte Petri Gornitzka, la qual ha apuntat a la necessitat d’utilitzar aquest estudi per promocionar la inversió en els esports per als infants, especialment els més vulnerables.

“Aquesta aliança amb UNICEF té un valor incalculable, perquè estem posicionant l’esport com una gran eina per millorar la qualitat de vida dels nens i nenes d’arreu del mónˮ, ha dit el vicepresident primer del Futbol Club Barcelona, Jordi Carboner. L’informe afegeix que la participació en aquests programes també fa que l’esport deixi de ser per elits, exclusivament per nois o bé per determinats infants i, en canvi, promouen la inclusió social.

Tanmateix, l’estudi apunta que es necessiten millors proves per fer seguiment de les iniciatives d’esport per al desenvolupament, inclosa una investigació més a fons de la implementació efectiva. També constata que és necessària una participació dels infants més significativa en el disseny dels programes i la recopilació de proves. Tot i així, aquest és un primer pas per veure l’impacte de l’esport en la infància més vulnerable.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article