Entendre el sensellarisme des de joves


Aquesta opinió pertany al projecte ‘365Batecs’ de Sant Joan de Déu Solidaritat, un recurs pedagògic que ofereix vídeos testimonials de format breu per reflexionar al voltant de les persones en situació vulnerable.

 

Ainara Duran (alumna de l'Escola amiga): “Abans no és que tingués un prototip, però sí que pensava que la gent que no té llar, doncs, per alguna cosa serà, no? Però ara he vist que no, i que amb la crisi i tots els problemes que hi ha ara, si caus, caus, i és molt difícil tornar a aixecar-se.”

Fernando Abárzuza (alumne de l'Escola amiga): “La participació en el programa Escola amiga m’ha posat en contacte amb tota aquesta gent que necessita ajuda per part de la resta dels ciutadans, m’ha fet conscient del problema que hi ha i m’ha ajudat a participar en aquesta problemàtica. La percepció que tinc ara de les persones sense llar és totalment diferent, potser principalment perquè abans no en tenia consciència. És a dir, sí que tothom sap que n’hi ha, però com que no hi estàs en contacte no ets conscient que aquesta gent necessita ajuda. Ara la cosa ha canviat.”

Ainara Duran (alumna de l'Escola amiga): “He vist que qualsevol persona pot quedar-se sense llar d’un dia per l’altre, i també visitar l’alberg i estar més pròxims a ells m’ha fet també posar a la seva pell i encara que no sé el que han arribat a patir, ho entenc més. Jo crec que el que s’ha de fer primer és mostrar als joves el que està passant i conscienciar-los que hi ha mil coses que es poden fer i molt originals. No sempre s’ha buscar la via ràpida.”

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article