Salut encriptarà les dades sanitàries dels pacients

Així ho determina una resolució publicada aquest dimecres al DOGC


El Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya encriptarà les dades sanitàries dels pacients catalans, establint així les bases jurídiques perquè aquestes informacions siguin anònimes.

Aquesta decisió, recollida en una resolució publicada aquest dimecres al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC), respon a una recomanació jurídica de l'Autoritat Catalana de Protecció de Dades. "Permetrà incrementar encara més la seguretat i la privacitat", assegura el director de l'Agència de Qualitat i Avaluació Sanitàries (Aquas), Josep Maria Argimon. Aquas, de fet, serà l'ens responsable d'encriptar les dades dels pacients per evitar que aquests puguin ser identificats.

Segons la resolució, que va ser aprovada el passat 13 de novembre del 2014, aquest fet "facilitarà grans quantitats de dades, que es generen contínuament en el sistema de salut de Catalunya, a tots els agents que intervenen en ell o tenen capacitat per millorar la salut de la població". La tasca d'Aquas consistirà en què totes les informacions personals del Departament, del CatSalut i de l'Institut Català de Salut (ICS) passin a ser anònimes.

Aquesta iniciativa facilitarà el procés de cessió de dades sanitàries dels pacients catalans a centres d'investigació, i "agilitarà i millorarà" els tràmits. Argimon, en declaracions a Europa Press,  ha desvinculat l'aprovació d'aquest text del projecte Visc+ de venda de dades sanitàries, del qual ha dit que "no s'aprovarà definitivament fins que no es faci una jornada de portes obertes, tal com ha demanat el Parlament".

El projecte Visc+ preveu la venda de dades de la sanitat catalana a centres d'investigació de qualsevol lloc del món. El Departament planejava treure a licitació un concurs per adjudicar a una empresa privada la gestió d'aquesta informació, que ha de ser “anonimitzada”. Finalment, però, arran del veto del Parlament de la proposta inicial, les dades seràn encriptades per Aquas, un ens públic, i només podran ser emprades, de moment, per centres catalans, on es podran fer servir per a finalitats assistencials, docents, d'investigació, estadístiques o per a estudis d'epidemiologia.



Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.

Josep Pagès i Canaleta de CARDEDEU VALLES ORIENTAL
1.
Si miresu els Contenidors de Escombrarias els de Color verd un fican de tot , alla trobes , Dades Sanitarias , Dades de Bancs , de botigas Targetas de Bancs hi supermercats SENSE TRENCAR Senseres .. JO Alusino pero com son coses que jo no busco paso de agafar he PERO Ques tiren Ques tiren DADES PERSONALS A LA BASURA .. SI .. Pero repateixo jo busco Roba Menjar coses que se necesiten a una casa Ja quels Serveis Socials te molta feina ajuda a immigrants que no ajuda a algunes familias catalanes HI Clar cal buscarta la vida NO JA SOLIDARITAT A CARDEDEU No ja bona gent que ajuda als aturats no els importa pateixis els encara sen riuen ho miren de perjudicarta mes .. LAS DADES DEL Hospital de Sant Celoni ban apareixer a un contenidor de basura al costat del ajuntament fora del contenidor cosa ban denunciar de seguida Algu de la neteja huba deixar alla PASA Moltes vegades que DADES DE PERSONES APAREIXIN AL TERRA DELS CONTENIDORS Pero moltes vegades estan dintra de els tambe JA Dic DADES DE BANCS Moltes vegades tambe sense trencar puedes mirar cuanto dinero tienen un viuen com se diuen ...
  • 3
  • 0

Comenta aquest article