Entitats del Raval s'uneixen contra la precarietat amb #BuscoFeinaDigna

Els impulsors de la campanya fan una crida a empreses, partits, administracions, associacions i treballadors per fer front a la vulneració de drets


La Xarxa Laboral del Raval (XLR), que aplega 17 entitats de l'àmbit ocupacional d'aquest barri de Barcelona, enceta una campanya "contra la precarietat laboral, per unes condicions dignes i justes": #BuscoFeinaDigna.

La XLR treballa des de fa gairebé 10 anys ajudant a persones amb dificultats d'accés al món laboral. En la tasca de suport per aconseguir una feina digna, les entitat es troben que els treballadors "no s'atreveixen a denunciar les situacions d'abús per por a perdre la feina", pateixen "condicions de precarietat", "privació de drets" o "reproducció de situacions d'explotació laboral". "Aquest patró de conducta és creixent i així ho demostra l’augment de consultes i/o denúncies recollides", diuen les entitats que s'han decidit a impulsar la campanya per visibilitzar i denunciar aquestes situacions.
 
La campanya es vertebra a través d'un web on, a més del manifest de la iniciativa, s'hi pot trobar un apartat obert a testimonis, un altre dedicat a experiències de feina digna i un altre d'articles interessants relacionats amb les condicions laborals actuals. Les entitats volen, a més, que empreses, partits polítics, administracions públiques, entitats sociolaborals i treballadors treballin conjuntament per garantir "una feina digna per a tothom" i per això apunten, a través d'un manifest, una llista d'obligacions per cadascun d'aquests actors.
 
A les empreses, els demanen que "prioritzin les persones davant dels beneficis". Als partits polítics i les administracions públiques, que "reforcin la defensa dels drets" reforçant els mecanismes "per perseguir els abusos i els incompliments de la llei". A les entitats sociolaborals la XLR els demana treballar conjuntament per "elaborar propostes concretes d’actuació". A les persones que pateixen situacions d'explotació se'ls esperona a informar-se dels seus drets i a "perdre la por a denunciar situacions d'abús". Finalment, el manifest també té un missatge per a la població en general: "fer ús del poder que tenim" i consumir i promoure "empreses socialment responsables".
 

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article