Catalunya, la quarta comunitat autònoma amb més atacs a la llibertat religiosa

Un informe de l'Observatori per la Llibertat Religiosa i de Consciència (OLRC) alerta que s'han duplicat les agressions en un any a tot l'Estat  


Catalunya va registrar el 2015 un total de 12 atacs contra la llibertat religiosa, 10 més que l'any anterior. És la quarta comunitat autònoma on més se'n van produir, per darrera de Madrid (32), Andalusia (27) i de València (26). 
 

Són dades de l'Informe 2015 de l'Observatori per la Llibertat Religiosa i de Consciència (OLRC), que per cinquè any consecutiu recull els atacs a la llibertat religiosa que es produeixen a Espanya.
 
Per tipologia, l'agressió més freqüent a Catalunya és la marginalització de la religió (5), seguida de l'escarni a la religió (3), les vexacions a persones (2) i la violència contra persones o llocs de culte (1 cadascuna).
 

Es dupliquen les agressions a l'Estat
 
El 2015 van registrar-se 187 agressions contra el dret fonamental a la llibertat religiosa, contemplat a l'article 16 de la Constitució.  La xifra s'ha duplicat en tan sols un any. El 2014 van registrar-se'n  91.

Les agressions contra llocs de culte són les que més han augmentat, un 350%, i sumen un total de 36. La violència física contra els creients s'ha multiplicat per tres, en passar de cero casos a tres en un any.  També les vexacions a persones que professen una religió s'ha multiplicat per tres, mentre que els escarnis a la religió han augmentat quasi un 150%, concretament un 135%, i sumen 33. Les pintades a mesquites i parròquies van ser els atacs més comuns, seguits de les profanacions i robatoris en esglésies.


 

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article