'Fer de voluntari és a les teves mans' (App de Voluntariat)


Quina és l’eina més eficaç per la captació de voluntariat? Saber quina és l’estratègia més encertada per captar voluntaris és de vital importància a l’hora de trobar el perfil més adequat per cada voluntariat.

La gestió del voluntariat esdevé un apartat essencial d’aquesta estratègia, però amb l’arribada de les xarxes socials ha calgut adaptar-nos i modificar la forma de relacionar-nos amb les persones interessades i amb la societat en general.

Fins fa poc, les diverses formes de captació passaven per la creació d’una Borsa de Voluntariat. Les persones que volien ser voluntàries es posaven en contacte amb l'entitat i aquesta n'extreia el voluntariat necessari.

Però la persona voluntària vol saber quina serà la repercussió de la seva acció i per això no n’hi ha prou amb demanar voluntariat per a una entitat, sinó que cal explicar per a què es demana. Per aquest motiu, les crides han d’incloure la descripció de la tasca així com els objectius que aquesta persegueix. Actualment, algunes entitats fan visibles les seves demandes a través de les xarxes socials (espai web, Facebook, Twitter). D’aquesta manera, s'estalvien temps i recursos ja que les demandes són reals, definint clarament la tasca a desenvolupar i el perfil necessari per a cadascuna d’elles.


En el context actual, la població compta amb dispositius electrònics per a consultar i accedir a qualsevol contingut de manera immediata. Diàriament les persones utilitzen infinitat de vegades les aplicacions informàtiques per gestionar i cercar informació relacionada amb els seus interessos, i cada cop són més les persones que utilitzen les App com a eina fonamental i quotidiana en el seu dia a dia. A més, en el context global de crisi i desigualtats socials, creix la mobilització entre la població. La participació social en entorns solidaris va en augment i per tant són més els mecanismes que cal utilitzar per arribar a totes aquestes persones.  

És per tot això que des del Servei de Voluntariat de l’Associació Sant Tomàs hem fet una aposta per les noves tecnologies per mirar d’apropar-nos al màxim a tots aquests nous candidats i candidates i per això hem creat una aplicació compatible pels diferents dispositius electrònics - telèfons mòbils i tauletes electròniques- així com pels diferents sistemes -IOS i Android. L’App permet conèixer els diferents serveis, la seva finalitat, les seves característiques, la seva ubicació i, evidentment, com donar-se d’alta com a voluntari.

L'App és obra de l’empresa col·laboradora Aplick i és la primera en el sector del voluntariat dedicada exclusivament a aquesta finalitat. D'aquesta manera, Aplick es compromet amb un projecte social i aposta per la Responsabilitat Social Corporativa, que va molt més enllà de la pròpia tasca laboral. Aplick és una empresa jove i emprenedora que utilitza les noves tecnologies per oferir solucions innovadores per a persones, entitats i empreses. En Xevi, en Miquel i l’Eduard treballen per oferir innovació, simplicitat i disseny en tots els vostre projectes.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article