L'Institut Català de les Dones expressa el seu condol per la mort de Neus Català

L'organisme va coordinar els nombrosos actes de commemoració del centenari del naixement de la lluitadora antifeixista


L'Institut Català de les Dones (ICD) ha expressat el seu condol per la mort aquest dissabte a la tarda de Neus Català, l'última supervivent catalana del camp de concentració de Ravensbrück. En un comunicat, la presidenta de l'ICD, Núria Balada, ha mostrat la seva gratitud a Català per tota la seva “força” a l'hora de “denunciar els horrors que van patir les dones als camps nazis”, tot posant en valor la seva “gran feina d'educadora”.

“Tot això ho va fer amb el poderós objectiu que els fets de l'holocaust no es tornessin a repetir”, ha apuntat Balada, que també ha subratllat que Català va agafar “el testimoni de totes les dones que van lluitar a la Guerra Civil i a la Segona Guerra Mundial”.

L'ICD va coordinar els nombrosos actes de l'Any Neus Català, quan l'activista antifeixista va complir els 100 anys. Català va rebre la Creu de Sant Jordi i la Medalla d'Or de la Generalitat per la seva lluita per la justícia i per les llibertats democràtiques, la memòria dels deportats en els camps d'extermini nazis i la defensa dels drets humans.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article