La Federació de Cooperatives de Treball de Catalunya (FCTC) i l'Unió de Societats Cooperatives de Llenguadoc Rosselló (URSCOP LR) col·laboren per impulsar les empreses cooperatives

L'acord es va produïr durant la celebració de la Segona Convenció de l'Economia Social (COVENTIS) celebrada el 3 i el 4 de desembre a Montpellier.


Les cooperatives de treball catalanes i franceses han fet un pas per aproximar-se a través de la signatura d'un acord entre les estructures que les representen a banda i banda dels Pirineus. La URSCOP LR forma part de la Federació Nacional de Cooperatives de França que representa a gairebé 2000 cooperatives a tot el país. A Catalunya existeixen 3000 cooperatives de treball que ocupen més de 30.000 persones.

L'acord, ratificat per la presidenta de la FCTC, Pepa Muñoz, i per Olivier Bertrand, vicepresident de la URSCOP LR, busca la col·laboració de les dues xarxes (francesa i catalana) per intercanviar coneixements, experiències i posar en marxa projectes conjunts amb l'objectiu de promoure plataformes d'internacionalització, mecanismes de promoció i creació d'empreses cooperatives, dispositius comuns de formació dels quadres dirigents i reforçar el paper de lobby amb les respectives administracions.

Convidada per la URSCOP LR a participar a Coventis, la convenció de l'economia social impulsada conjuntament amb el consell regional de Llenguadoc Rossselló, la Federació de Cooperatives de Treball de Catalunya va conèixer de primera mà la realitat de les empreses cooperatives a la regió de Llanguedoc-Rosselló. Amb 2,5 milions d'habitants, els 5 departaments concentren un centenar de cooperatives i generen uns 2000 llocs de treball directes. Durant la trobada es van celebrar diverses reunions de treball en les quals també va participar la directora general d'Economia Cooperativa de la Generalitat de Catalunya, Mireia Franch.

Sota la temàtica de la "innovació”, Coventis ha agrupat més de 200 actors de l'economia social de Llanguedoc-Rosselló i ja té actiu un portal internet que ha de permetre a les empreses presentar la seva estructura i proposar productes i serveis online, i alhora, buscar empreses que des de l'economia social puguin respondre a les necessitats de compra, associació o col·laboració.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article