Posa sostre a Barcelona!

Una iniciativa d'Arrels Fundació per a consciènciar de la situació de 2000 persones que viuen sense llar


El 2010 se celebra l'Any Europeu de Lluita contra la Pobresa i l'Exclusió Social i la Unió Europea. Arrels Fundació engega una campanya en la qual es convida a la ciutadania, mitjançant la fotografia, a penjar el seu sostre. Una iniciativa (posa sostre a Barcelona!) que pretèn conscienciar a la població en general i fer-la participar en la reivindicació perquè la lluita contra la pobresa sigui una prioritat de la classe política de la UE.

La situació de moltes persones a Barcelona, prop de 2.000, és la vida al carrer. Aquestes persones depenen dels recursos assistencials públics i privats de la capital de Catalunya. A banda de reivindicar aquest fet, Arrels Fundació, vol que s'incorpori una visió social dels sense llar amb temes d'educació, salut, feina i habitatge en la lluita contra la pobresa.

Són 79 milions de persones les que viuen en situació de pobresa arreu de la Unió Europea. L'Estat Espanyol serà, durant el primer semestre del 2010, qui ostentarà la presidència de la Unió, i per tant, pot tenir un paper crucial per fer vàlida la declaració de l'any 2010 com l'any en contra de la Pobresa i l'Exclusió Social. Arrels fundació vol que l'Estat Espanyol, en la seva presidència de la UE, engegui diferents iniciatives, tant econòmiques com d'infrastructures i recursos, que permetin una lluita real per fer front a aquesta problemàtica.

Els Estats que formen la Unió Europea van prendre el compromís de que l'any 2015 sigui el primer amb absència de persones sense llar.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article