Una quarantena de nens sahrauís acollits a Catalunya durant l'estiu visiten el Parlament

Torrent reclama una solució política a conflictes com el del Sàhara i agraeix a les famílies d'acollida un gest “que ens fa sentir orgullosos”


Una quarantena d'infants sahrauís que passen l'estiu amb famílies d'acollida a Catalunya han visitat aquest dimarts a la tarda el Parlament de Catalunya, on han estat rebuts pel president de la institució, Roger Torrent.

Els nens, que viuen als camps de refugiats de la província de Tindouf, formen part d'un grup de gairebé cinc-cents infants que participen en el programa ‘Vacances en pau’. Torrent els ha donat la benvinguda al costat d'Adriana Delgado, secretària quarta de la Mesa i coordinadora de l'Intergrup per la Pau i la Llibertat al Sàhara, i dels diputats David Bertrán (Cs) i Susanna Segovia (CatECP).

Han pres també la paraula el representant de la delegació sahrauí a Catalunya, Mah Iahdih Nan, i el nen Mohamed Lehhib. Torrent ha reclamat una solució política a conflictes com el que viu el Sàhara i ha agraït a les famílies d'acollida un gest “que ens fa sentir orgullosos”.

De la seva banda, Mah Iahdid Nan ha lamentat la persistència d'un conflicte que encara “no s'ha resolt” i ha denunciat que la situació als camps de refugiats és “precària”.

Una trentena d'entitats catalanes i la delegació sahrauí organitzen aquestes vacances en famílies d'acollida per a nens i nenes sahrauís d'entre 9 i 13 anys des del 1994.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article