L'associació Ex-mena acusa l'alcalde de Badalona d'estigmatitzar el col·lectiu dels joves migrants sols

Lamenten que el socialista Álex Pastor hagi celebrat haver “aconseguit” que no s'instal·li un centre d'acollida a la ciutat


Lamiae Abassi i Shumon Udinn, de l'associació Ex-mena, han criticat davant l’Ajuntament de Badalona les declaracions de l'alcalde Álex Pastor, qui el passat 12 de setembre va celebrar a les xarxes socials haver “aconseguit” que la Generalitat no ubiqui una instal·lació d'un centre per a joves migrants sols al barri del Remei. Unes declaracions que, segons els joves del col·lectiu Ex-mena, “pretenen distanciar a la ciutadania dels menors no acompanyats”.

Lamie Abassi ha recordat que van crear aquesta associació “per trencar amb els prejudicis” que pateixen quan arriben a un país com a menors no acompanyats. Assegura que el que esperen, de les institucions i dels alcaldes “és rebre més ajuda, ja que és amb qui més esperem comptar”. Abassi interpel·la a Pastor i a altres representats públics a ser més curosos amb els missatges que llencen “perquè és gent que té molta repercussió, a la qual molta gent els escolta”.

Abassi i Udinn han remarcat que declaracions com les del passat 12 de setembre de l’alcalde socialista contribueixen a perpetuar els estereotips contra el col·lectiu dels joves migrants sols. “No parem de sentir notícies sobre gent que té por de nosaltres, però a nosaltres també ens fa por sortir al carrer i trobar-nos amb gent que ens rebutja”, ha etzibat Abassi.

Moció de reprovació contra Pastor

L’acte de l’associació Exmena ha coincidit amb la presentació al ple del consistori d'una moció de Guanyem Badalona En Comú, ERC Avancem-MES i Junts per Catalunya per reprovar l’alcalde Pastor per aquestes declaracions, que els grups qualifiquen com a “extremadament greus”.

La moció, però, no ha prosperat per vuit vots a favor (els tres d'ERC, el de JxCat i els quatre de Guanyem Badalona en Comú) i 17 en contra (els deu del Partit Popular, els cinc del PSC i els dos de Badalona en Comú Podem). Són 25 dels 27 vots totals del ple, atès que una regidora del PSC estava absent i un regidor del PP ha renunciat avui.

Aquesta afirmació va rebre una allau de crítiques, entre les quals destaca la del conseller d’Afers Socials i Famílies, Chakir El Homrani, que va lamentar que l’alcalde fos incapaç de “sortir del marc mental de l’extrema dreta”.

Pastor va respondre a les crítiques el dia següent, en una roda de premsa conjunta amb l’alcalde de Sant Adrià del Besòs, Joan Callau, en què va justificar les seves paraules assegurant que el barri del Remei de la ciutat “no és el millor lloc” per acollir aquest equipament. Va recolzar-se en la forta oposició veïnal al projecte. 

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article