L'Ajuntament de Sant Andreu de la Barca promou un pacte contra la violència masclista

És el primer consistori de Catalunya en dotar-se d'una eina d'aquestes característiques


El ple de l'Ajuntament de Sant Andreu de la Barca del mes de setembre ha aprovat impulsar un Pacte contra la violència masclista amb l'objectiu d'involucrar i conscienciar tota la població en la necessitat de prendre mesures per eradicar aquesta xacra social en totes les seves formes.

El pla, el primer d'aquestes característiques que s'implanta en un consistori de Catalunya, farà especial incidència en l'educació dels més joves per promoure unes relacions sanes i en igualtat i trencar amb els estereotips actuals.

Amb la finalitat de fer visible el problema i mostrar el rebuig de la població, també es convidarà a la mobilització ciutadana i es crearan esdeveniments i activitats contra la violència masclista. L’Ajuntament obrirà diversos espais per facilitar l’adhesió de la ciutadania a aquest pacte, tant en espais presencials com virtuals, i on qui ho vulgui proposar idees i suggeriments. Així mateix, es promourà una formació en igualtat, prevenció i detecció de violència masclista per a col·lectius i professionals.

El regidor de Polítiques d’Igualtat, Rubén Castro, ha explicat que amb l'aprovació del Pacte Municipal contra la violència masclista, Sant Andreu de la Barca es dota “d'un instrument estratègic pioner, per la prevenció i la promoció de canvis culturals i educatius necessaris per tenir una societat lliure de masclisme”. Castro ha afegit aquest és un Pacte “ambiciós” per construir una xarxa contra el masclisme, aplegant a la ciutadania, per tal que els veïns i veïnes, entitats i empreses es converteixen en “referents, amb formació i recursos per relacionar-se en igualtat”.

En aquest sentit, el pla també contempla oferir a la infància i adolescència l'exemple de relacions sanes i en igualtat, trencant estereotips sobre la forma de relacionar-se entre homes i dones.

 

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article