Racisme i LGTBIfòbia es mantenen com les raons principals de la discriminació a Barcelona

L'Ajuntament atribueix els atacs a aquests col·lectius a l'auge de l'extrema dreta i a la seva presència a les institucions


Racisme i LGTBIfòbia es mantenen com les raons principals de la discriminació a Barcelona el 2019, segons les dades de l'Oficina per la No Discriminació de l'Ajuntament de Barcelona.

El 40% de les persones que acudeixen a l'oficina han patit racisme o xenofòbia, i el 24% ha patit algun tipus de discriminació per pertànyer al col·lectiu LGTBI. És el mateix patró de dades que l'any passat, segons ha explicat aquest dijous el regidor de Drets de Ciutadania, Marc Serra, que ha atribuït els atacs a aquests sectors en concret a l'auge de l'extrema dreta i a la seva presència a les institucions.

“Tant l'un com l'altre són els dos col·lectius que l'extrema dreta està atacant de forma més directa”, ha apuntat Serra, que ha opinat que això genera una “certa sensació d'impunitat” per als agressors. El regidor ha garantit que des de l'Ajuntament combatran qualsevol discriminació. L'oficina ofereix assessorament jurídic gratuït i el consistori es persona en els casos més greus.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article