L’accés a l’avortament s’especificarà en el reglament de la llei d’universalització de l’assistència sanitària

La consellera de Salut assegura que s’actuarà sempre que hi hagi constància de casos de “desinformació” dels professionals


El reglament que ha de desplegar la Llei d'Universalització de l'Assistència Sanitària inclourà “específicament” l'accés a l'avortament, després que algunes entitats hagin denunciat que la desinformació d'alguns professionals, així com també l'objecció de consciència entre altres traves, dificulten aquest procediment, tal com recull aquest dilluns el diari ‘El Periódico’.

Així ho ha explicat la consellera de Salut, Alba Vergés, que ha recordat que el dret universal a la salut també fa referència als avortaments. Per això, ha recalcat que quan es detecti “algun problema de desinformació de professionals”, el Departament també actuarà amb la mateixa premissa.

Vergés ha explicat que el reglament és “imminent” i que d'aquesta manera no cal modificar la llei que ja és “idònia” en haver aconseguit un “ampli consens”.

Llei d’addiccions

Salut Pública presenta aquesta tarda la memòria prèvia de la Llei d'Addiccions al comitè de direcció del Departament de Salut, el primer pas per a la seva aprovació. El secretari Joan Guix ha destacat que en sis mesos hauria d'iniciar els tràmits parlamentaris, i que per superar-los estan fent una llei amb “molta participació”.

Guix ha explicat que la darrera llei és del 1985 i que per tant s'hauran de fer moltes adaptacions “importants”. En aquest sentit, la consellera Alba Vergés ha destacat que s'hi inclouran aspectes com ara el de noves tecnologies a banda del tabac i l'alcohol, com a principals problemes de salut pública en l'àmbit de les addiccions.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article