Centenars de veïns de cinc finques llancen una campanya per exigir renovacions de contractes justes

A les veïnes de Terrassa se’ls demana que passin de pagar 600 a 1000 euros


Les finques, que estan organitzades amb diferents seccions del Sindicat de Llogateres, exigeixen al fons voltor que renovi els contractes a preus assequibles i sense clàusules abusives.

Centenars d’unitats familiars estan afectades i porten cinc mesos organitzant-se amb el Sindicat de Llogateres. La primera finca que es va organitzar va ser la de Badalona, amb un centenar de veïnes.

Arran la campanya comunicativa que van iniciar van aparèixer altres veïnes de finques afectades: dues a Barcelona, una a l’Hospitalet i una cinquena a Terrassa. Des de fa mesos s’estan organitzant amb les diferents seccions del Sindicat de Llogateres i han decidit llançar una campanya aquest dilluns per fer seure a negociar al fons voltor que les vol fer fora de casa.

Pujades abusives i fraus de llei

Les famílies denuncien que el fons voltor els està oferint renovacions de contractes amb increments de fins al 100% del lloguer. És el cas de les veïnes de Terrassa, a qui se’ls demana que passin de pagar 600 a 1000 euros. O el cas de la finca de Badalona, on se’ls demana lloguers de fins a 2000 euros.

A més, el fons voltor està oferint contractes amb múltiples irregularitats. “Per una banda, hi ha veïns que denuncien contractes amb pujades interanuals, és a dir, malgrat el Decret Llei aprovat el passat març pel govern central prohibia que hi hagués pujades interanuals dintre dels contractes més enllà de les pujades de l’IPC, Lazora estan oferint contractes on durant els dos primers anys es paguen 1000 euros i la resta d’anys 1200 euros”, adverteix el sindicat en un comunicat.

Per una altra banda, el veïns denuncien que hi ha casos on els nous llogateres han estat obligats a llogar també places de parking, malgrat tractar-se de contractes en pisos de protecció oficial, com és el cas de la finca ubicada al carrer Alfonso Comín, a Barcelona.

Finques de protecció oficial amb preus de mercat lliure

També denuncien finques de protecció oficial amb preus de mercat lliure, aquest és el cas de la finca ubicada al carrer Alfonso Comin. Actualment els contractes de lloguer que s’estan fent en aquesta finca són de 800 euros mensuals, una xifra molt superior al que marca el preu d’habitatges de protecció oficial.

A Madrid la situació és similar. Diverses finques de veïns als municipis de Madrid i Torrejón de Ardoz estan organitzades contra les pujades en els lloguers que Centenars de veïns de cinc finques propietat de Lazora s’organitzen a diferents ciutats de Catalunya i i llancen una campanya per exigir renovacions de contractes justes.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article