Un 30,9% dels adolescents ha consumit begudes energètiques en l’última setmana i gairebé el 12% ho fa a diari

En els municipis menors de 20.000 habitants el consum és més important, segons una enquesta de la Diputació de Barcelona


Un 30,9% d'adolescents ha consumit begudes energètiques en l'última setmana, segons una enquesta de la Diputació de Barcelona. L'11,9% ho fa a diari. En els municipis menors de 20.000 habitants el consum és més important. Aquesta enquesta s'ha fet a 8.078 alumnes de 4t d'ESO de 41 municipis de la demarcació de Barcelona.

En consumeixen més els nois, els migrants de primera generació i els fills de pares sense estudis. Els experts avisen que aquestes begudes afecten el sistema cardiovascular i neurològic, provoquen problemes per agafar el son, cefalees, irritació i fatiga, i més tenint en compte que els adolescents estan en fase de desenvolupament.

Els principals hàbits relacionats són el fet de no esmorzar, el consum habitual d'alcohol i tabac, un pitjor rendiment escolar i la pràctica esportiva. També destaca l'associació amb altres factors, com l'accidentabilitat, l'ús excessiu d'internet, quedar freqüentment amb amics entre setmana i l'oci nocturn.

Pel que fa al gènere, tot i que en les noies la prevalença de consum setmanal és menor (18,7%) que en els nois (43,6%), en elles l’increment de consum és més accentuat amb la progressió de l’edat (dels 14 als 17 anys).

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article