Entitats veuen amb “preocupació profunda” les mesures anunciades per l’Estat a la frontera sud i exigeixen canvis

Les organitzacions, sota la xarxa Migreurop, presenten un decàleg al govern espanyol perquè garanteixi els drets de les persones migrades


Diverses entitats socials, agrupades a la xarxa Migreurop, expressen “una preocupació profunda” per les mesures que el govern espanyol ha anunciat que vol dur a terme a la frontera sud, en concret, l’ampliació de l’altura de les tanques, i sobre la darrera sentència del Tribunal Europeu de Drets Humans que considera, ara, legals els repatriaments exprès. Per això, han presentat un decàleg al govern espanyol perquè garanteixi els drets les persones migrades.

Les entitats consideren que “les mesures d’increment de la seguretat” anunciades pel ministre d’Interior Fernando Grande-Marlaska suposen “reforçar un model ineficaç i vulnerador dels drets fonamentals de persones migrades” i que consoliden la idea que l’arribada de persones és una amenaça. A més, consideren que les propostes del govern espanyol “estan molt allunyades” del concepte de seguretat que reglama l’Agenda 2030, que avantposa la protecció abans que cap visió repressiva.

“Tot això és contrari a l’acord de la coalició de govern a Espanya, perquè s’hi recull la voluntat de promoure ‘una política europea d’immigració justa i solidària a través de l’articulació de vies legals i segures’”, alerten les entitats de Migraeurop en un comunicat. Per això, consideren “imprescindible” reorientar les polítiques migratòries del govern espanyol, perquè s’ajusti “als estàndards europeus”.

Per aquests motius, les entitats han elaborat un decàleg de propostes per mirar de millorar les polítiques migratòries amb mesures concretes que reenfoquin la manera com està gestionant el govern espanyol les fronteres del país. Consideren les organitzacions que cal abandonar pràctiques com les expulsions, les identificacions per perfil racial, tancar els CIE, ajudar la infància migrada i millorar la regulació de la situació administrativa de les persones migrades.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article