La Selectivitat i la preinscripció escolar, ajornades per la crisi del coronavirus

Encara no hi ha nova data ni per les proves PAU ni per inscriure l'alumnat en el cicle d'infantil, primària i secundària


Tant les proves de Selectivitat com les preinscripcions escolars s'han ajornat a causa de la crisi del coronavirus. 

Les proves d’accés a la universitat (PAU) d’aquest 2020 s’ajornaran a tot l’Estat, segons s’ha determinat aquest dimarts després d'una reunió telemàtica entre els ministeris d’Educació i Universitats, les comunitats autònomes i la Conferència de Rectors. El Govern espanyol destaca la voluntat d’evitar les “conseqüències negatives” de la suspensió de les classes presencials. El calendari de matrícula universitària també s’adaptarà a les noves dates de la Selectivitat, encara per determinar. A Catalunya, les PAU estaven previstes els dies 9, 10 i 11 de juny. És una de les autonomies que tenia previst fer-ho més tard.

Així doncs, la Selectivitat es mantindrà però amb noves dates que encara no s’han fixat. Fonts de la conselleria d’Educació han apuntat que ara es treballa en diferents escenaris en funció de com s’allarguin les mesures de confinament.

Els ministeris d’Educació i Universitats destaquen que cal assegurar que “cap estudiant perdrà el curs degut a les circumstàncies actuals” i també volen garantir que l’accés a la universitat es produirà en termes “d’equitat i justícia per a tots”.

La Conferència de Rectors d'Universitats Espanyoles (CRUE) ha subratllat la importància que l'ajornament no vagi més enllà de la primera setmana de juliol per garantir el “correcte desenvolupament de la seva correcció i els subsegüents tràmits administratius”.

La preinscripció esolar, també ajornada

D’altra banda, el Departament d'Educació ha decidit ajornar la preinscripció escolar dels diferents cicles d'ensenyament obligatori en el marc de les mesures de xoc per fer front a la crisi del coronavirus.

En concret, Educació ha decidit suspendre la data prevista per a la preinscipció de l'etapa escolar del segon cicle d’infantil, primària i secundària fins que es pugui garantir la seva realització “en condicions de normalitat”, segons han informat fonts de la institució.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article