Afers Socials detecta 212 casos de coronavirus en residències de gent gran

El Departament ja ha repartit 50.000 mascaretes i guants entre el personal d’atenció residencial

El Departament de Treball, Afers Socials i Famílies ha informat que a data d’avui hi ha 212 persones que viuen en residències de gent gran diagnosticades de coronavirus, davant les 104 que hi havia divendres passat, segons informen els centres residencials de la xarxa pública del país (públics i privats). Aquestes persones estan aïllades i tractades i la seva atenció segueix els protocols marcats pel Departament de Salut. 

A Catalunya hi ha 64.093 persones grans que viuen en places residencials públiques i privades. A data d’avui s’han confirmat també que són 70 les residències amb persones diagnosticades de coronavirus SARS-CoV-2. El sistema català està format per 1.073 residències de gent gran.

Alhora, i per fer front al coronavirus a les residències, millorar l’atenció a les persones afectades i prevenir el contagi del personal, el departament ha distribuït entre aquest cap de setmana i aquest dilluns un total 50.000 mascaretes i guants als serveis residencials d’atenció a les persones.

El cas de la residència d’Olesa de Montserrat

Respecte de la situació de la residència de gent gran d’Olesa de Montserrat, el departament ha estat en contacte diari amb el centre per abastir-los de material de protecció necessari per als professionals i va reforçar els enviaments entre dijous i divendres de la setmana passada. Treball, Afers Socials i Famílies també treballa per reforçar amb urgència l’equip professional del centre, amb personal confinat, a través de la borsa de personal que ha posat en marxa el SOC i d’altres mesures.

Equips únics per millorar la resposta

D'altra banda, Salut i Afers Socials han acordat millorar la seva coordinació per tal de realitzar actuacions més integrades com a resposta a l’expansió covid-19 als centres residencials. S’ha decidit crear un equip únic de treball format pels dos departaments amb capacitat executiva a nivell de tot Catalunya i replicar aquesta integració dels equips de Salut i Serveis Socials també al territori. Properament es donarà a conèixer la nova estratègia per fer front a la situació d’emergència sanitària pel covid-19 en l’àmbit residencial de la gent gran, les persones amb discapacitat i la salut mental.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article